Rôzne

Pomoc pre vojnových utečencov: ZOZNAM vecí, ktoré potrebujú v Trenčíne najviac

Na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh pokračuje zbierka pre ukrajinských utečencov. Toto sa zíde aktuálne najviac.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc pre vojnových utečencov: ZOZNAM vecí, ktoré potrebujú v Trenčíne najviac
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V Kultúrnom centre (KC) Aktivity na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh pokračuje zbierka Pomoc Ukrajine. Zbierku odštartovala Dobrovoľná civilná ochrana Trenčín, pridali sa k nej dobrovoľníci a trenčianska radnica.

Zoznam vecí

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, pre vojnových utečencov potrebujú najmä hygienické potreby (zubné kefky a pasty, hygienické vložky, toaletný papier, detské plienky, vlhčené servítky, hygienické vreckovky, čistiace potreby, mydlá, sprchové gély, pracie prášky), detské mlieka a výživy, dojčenské vody, pollitrové minerálky, džúsy, keksy a trvanlivé potraviny.

Rovnako privítajú spacie vaky, deky, karimatky a zdravotnícky materiál.

Mohlo by vás zaujímať

Možnosti pomoci

„Zberné miesto je na Kyjevskej ulici 3130 na sídlisku Juh. Pomoc pre utečencov možno nosiť počas pracovných dní od 15.00 do 19.00 h, v nedeľu od 13.00 do 15.00 h,“ doplnila hovorkyňa s tým, že materiálnu pomoc v KC Aktivity vytriedia, zabalia a podľa konkrétnych požiadaviek odvezú tam, kde ju najviac potrebujú.

Ako dodala, stále je otvorený dotazník mesta Trenčín, kde ľudia môžu nahlásiť pomoc, ktorú môžu poskytnúť, vrátane ubytovania. „Okrem spomínaných vecí bude časom pravdepodobne potrebné pomôcť aj s inými materiálnymi vecami, ako napríklad detské kočíky, detské postieľky, rýchlovarné kanvice a podobne,“ doplnila Ságová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM