Marek Vatraľ Kultúra

Posledný júlový víkend: Čo sa chystá v Trenčíne a okolí?

Historické slávnosti v centre mesta, divadlá pre deti a dospelých a tematické koncerty sa postarajú o pestrú víkendovú nádielku zážitkov. To však ešte nie je všetko...

Ilustračný obrázok k článku Posledný júlový víkend: Čo sa chystá v Trenčíne a okolí?
Zdroj: TASR

Trenčianske historické slávnosti

26. 7 do 28. 7. od 8:00 hod., Mierové námestie

Rytierske turnaje, historické tance, remeselný jarmok či dobová kuchyňa. Toto všetko a ešte oveľa viac môžete zažiť na dvanástom ročníku obľúbeného podujatia všetkých milovníkov histórie a Trenčína.

Hudobný piknik: Ado Juráček

27. 7. o 19:00 hod., Átrium pod mestskou vežou

Jeden mladý muž a jedna gitara – takto slobodne príde zahrať jeden z novej vlny slovenských folkerov Ado Juráček. Predstaví svoje vlastné skladby, inšpirované láskou a životom, aj svoje zhudobnené cestovateľské denníky.

Kinotip: Reality Show

27. 7. o 21:00 hod., Art Kino Metro

Luciano je majiteľom prosperujúcej rybárskej reštaurácie v srdci Neapola, má krásnu ženu a veľa príbuzných, je obľúbený, dobre tancuje a rád sa predvádza. Keď ho prehovoria jeho vlastné deti, aby sa prihlásil do konkurzu na populárnu reality show Big Brother, kde rovno postúpi do ďalšieho kola, tak mocne uverí svojej predstave, že bude slávny a bohatý, až stratí zmysel pre realitu… Režisér slávneho filmu Gomorra tentokrát nenakrútil film o neapolskej mafii ale komédiu zo sveta “bežných” Neapolčanov, ktorých myslenie, vkus a predstavu o úspešnosti a šťastí silne manipuluje televízia.

Zatmenie mesiaca z Trenčianskeho hradu

27. 7. o 21:00 hod., Trenčiansky hrad

Piatkové zatmenie mesiaca si môžete pozrieť priamo z Trenčianskeho hradu. Pozorovať sa bude cez profesionálne teleskopy v blízkosti Jeremiášovej bašty. Zaujímavé informácie porozprávajú astronómovia z Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne. Okrem pozorovania si môžete vychutnať vínko pri akordeónovej živej hudbe alebo vyjsť na Matúšovu vežu a pozrieť si nočný výhľad na mesto Trenčín.

Tvorivé dielničky v OC Laugaricio

28. 7. o 15:00 hod., OC Laugaricio

Letnej fantázií sa medze nekladú a preto si na tvorivých dielničkách spoločne vyrobíme veselé letné mini-dielka. Dielničky sú bez poplatku, voľne prístupné návštevníkom obchodného centra.

Popular day in Ovca_session/party

28. 7. o 16:00 hod., Coffee Sheep

Pozvaní sú všetci ľudia, ktorí majú radi priateľské stretnutia sprevádzané dobrou hudbou, o ktorú sa v Coffee sheep postarajú Michal Rafaj Michal Wnchnz a Maroš A. Sabo. Vy si prineste len úsmev na perách a dobrú náladu, rodinných príslušníkov, polovičky, deti, psíkov, babky a dedkov. Bude tá najlepšia kávička v okolí, poháre vínka, radosť a skvelá hudba! groovy, disco, house, elektronika s dusou.

Kinotip: Redbad

28. 7. o 20:00 hod., Cinemax

Roel Reiné po úspešnom filme Admirál, prináša ďalšie pôsobivé hrdinské dielo. Tentokrát vyrozpráva príbeh o legende Redbadovi a boji proti prevratnému prúdu kresťanstva. Nikto Redbadovi nepovedal v čo má veriť: žiadny kráľ, žiadny kňaz ani samotné hviezdy, pretože jeho krajina je krajinou slobodných ľudí.

Divadielko pod vežou: Príbehy hradného šaša

29. 7. o 16:00 hod., Átrium pod mestskou bránou

Príbehy hradného šaša Porra z Trenčianskeho hradu vylepšia náladu deťom aj dospelým. Hrá Adrián Ohrádka. Pre deti je počas leta pripravená aj pečiatkovacia súťaž, v ktorej môžu vyhrať pekné ceny.

Hudobná nedeľa: Prvá republika

29. 7. o 19:00 hod., Mierové námestie

100. výročie vzniku Československej republiky si pripomenieme štýlovým koncertom dychového komorného C. a k. orchester a módnou prehliadkou s elegantnými dobovými kúskami. Na Mierovom námestí budú vystavené aj automobily Aero 662 cabrio (r. v. 1931), Aero 30 cabrio (1937) a Peugeot 201 (1930). Nechajte sa uniesť v čase a vychutnajte si atmosféru prvorepubliko­vých čias.

Divadelné predstavenie Klamstvo

29. 7. o 19:00 hod., Kursalon – Trenčianske Teplice

Milosrdná lož a nemilosrdná pravda. Dva mantinely, medzi ktorými sa odohráva táto divadelná komédia, a v podstate, aj celý náš život. Manželia Alice a Paul čakajú na večeru svojich dlhoročných známych, manželov Laurence a Michel. Alica je však nesvoja, pretože krátko pred tým zazrela v meste Michela, ako sa bozkával s cudzou ženou, čo ju stavia do morálnej dilemy: urobí svojej priateľke väčšiu službu, ak jej to povie, alebo práve naopak, ak jej to zamlčí? Paul sa snaží zľahčiť jej dilemu, pritom sa stavia na stranu nevinného klamstva. Laurence a Michel po večeri odchádzajú, dilema však ostáva a Alica jej má plnú hlavu. Dotlačí Paula k priznaniu ohľadom ich vlastného vzťahu. Podarí sa im nakoniec ohraničiť kde začína lož a kde končí pravda?

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM