Rôzne

Potrebujete ísť ležať do nemocnice? Bez negatívneho PCR testu vás ani nezoberú!

Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou vyžaduje pred hospitalizáciou RT-PCR test. Zmena aj pri ambulantných pacientoch a návštevách.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete ísť ležať do nemocnice? Bez negatívneho PCR testu vás ani nezoberú!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Bánovská nemocnica vyžaduje pred plánovanou hospitalizáciou od pacientov RT-PCR test. Opatrenia, ktoré vstúpili do platnosti v pondelok, platia i pre návštevy, ako i ambulantných pacientov. Nariadením nemocnica reaguje na usmernenie Ministerstva zdravotníctva SR.

Pacienti potrebujú testy

„Hospitalizovaní pacienti, ktorí prichádzajú na plánovanú hospitalizáciu, vrátane tých, ktorí absolvujú zákroky v rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti, sú povinní preukázať sa už vykonaným negatívnym RT- PCR testom, nie starším ako 72 hodín," uviedla v pondelok riaditeľka nemocnice Mina Bobocká.

Testovanie je podľa nej bezplatné, pacienti sa musia registrovať na stránke korona.gov.sk.

Druhou skupinou sú ambulantní pacienti, respektíve pacienti, ktorí prichádzajú na rádiodiagnostické vyšetrenie alebo rehabilitáciu. „Tí sú povinní sa preukázať dokladom o kompletnom očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Pacienti, ktorí nie sú kompletne očkovaní, sa musia preukázať už vykonaným negatívnym RT- PCR testom, nie starším ako 72 hodín alebo antigénovým testom nie starším ako 24 hodín," vysvetlila Bobocká.

Viac správ zo Slovenska

Návštevy

Návštevy pacientov sa v nemocnici riadia podľa aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR. Pacienta môžu navštíviť maximálne dve blízke osoby, bez klinických príznakov ochorenia COVID-19 a návšteva môže trvať maximálne 20 minút.

„Kompletne očkovaní sú povinní preukázať sa dokladom o očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Nezaočkovaní alebo nekompletne očkovaní sú povinní preukázať sa negatívnym RT- PCR testom, nie starším ako 72 hodín alebo antigénovým testom nie starším ako 24 hodín,“ dodala riaditeľka.

V celej nemocnici naďalej platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM