Krimi

Požiar lesa v ťažkom teréne: Viac ako 50 hasičom pomáhali aj štvorkolky, FOTO

Veľkonočný pondelok priniesol aj požiar lesného porastu v katastri obce Lúka. Hasiči prezradili viac o zásahu.

Ilustračný obrázok k článku Požiar lesa v ťažkom teréne: Viac ako 50 hasičom pomáhali aj štvorkolky, FOTO
4
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

V katastri obce Lúka (okres Nové Mesto nad Váhom) bol v pondelok 13. apríla pred 10.00 h ohlásený požiar lesného porastu. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík s tým, že na zásah boli postupne vyslaní siedmi príslušníci HaZZ z Nového Mesta nad Váhom a KR HaZZ v Trenčíne, s tromi kusmi zásahovej techniky.

Rýchlo sa šíril

Po príchode na miesto udalosti bolo hasičmi prieskumom zistené, že ide o požiar lístia a hrabanky bukového lesa, rozprestierajúci sa prevažne v strmom lesnom teréne. „Požiarisko bolo z jednej strany ohraničené lesnou cestou, ale v dôsledku silného vetra sa požiar rýchlo šíril smerom k horizontu,“ opísal Petrík.

„Zasahujúci hasiči vykonávali hasebné práce vzhľadom na stŕmy terén pomocou genfovakov, pričom dopravu vody na hasenie požiaru zabezpečovali príslušníci HaZZ na štvorkolkách,“ ozrejmil hovorca KR HaZZ v Trenčíne.

Bez zranení

Ako ďalej uviedol, krátko po 12.00 h sa hasičom podarilo požiar lokalizovať a krátko pred 17.00 h bol požiar zlikvidovaný. Počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj zamestnanci Lesov SR a viac ako 50 členov dobrovoľných hasičských zborov z obcí: Hôrka nad Váhom, Pobedím, Kálnica, Nová Ves nad Váhom, Modrovka, Lúka nad Váhom a Beckov so 7 ks techniky. „Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodal Petrík.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si zábery z požiaru.

FOTO: Požiar lesného porastu v katastri obce Lúka
4
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM