Monika Földešiová Krimi

Pozor! Policajti číhajú aj u nás

V súvislosti so zvýšenou intenzitou cestnej premávky pred, počas a po veľkonočných sviatkoch, pripravila polícia viaceré opatrenia smerujúce k pozitívnemu ovplyvneniu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na cestách v Trenčianskom samosprávnom kr

Keďže počas tohto obdobia polícia každoročne zaznamenáva zvýšený počet dopravných nehôd, pri ktorých zohral svoju úlohu alkohol, polícia zameria kontroly na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel. Sústredí sa nielen na vodičov osobných automobilov, ale aj na vodičov bicyklov a motocyklov.
„Ďalšie z pripravených kontrol budú zamerané na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel, na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky cyklistami a motocyklistami. Krajský dopravný inšpektorát v Trenčíne pri tejto príležitosti vyzýva všetkých vodičov motorových vozidiel, aby nesadali za volant po požití alkoholických nápojov, pričom táto výzva sa vzťahuje aj na cyklistov a motocyklistov. Zároveň upozorňujeme, že vzhľadom na zlepšujúce sa počasie možno očakávať zvýšený počet cyklistov a motocyklistov na našich cestách a preto je potrebné, aby aj tieto skupiny účastníkov cestnej premávky zodpovedne pristupovali k dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky,“ priblížila Antalová.
Len v územnom obvode Okresného riaditeľstva Policajného zboru Trenčín zaznamenali podľa nej v prvom štvrťroku tohto roka 15 dopravných nehôd s účasťou chodcov, pri ktorých dvaja utrpeli ťažké zranenie a 13 chodcov ľahké zranenia. „U troch chodcov sa zistilo po dopravnej nehode požitie alkoholických nápojov,“ uzavrela.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM