Rôzne

Nárast počtu ochorení na COVID-19 v trenčianskej nemocnici: TAKTO sa menia oddelenia

Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie a nárastu počtu pacientov s ochorením COVID-19 pristúpila Fakultná nemocnica v Trenčíne k zmene.

Ilustračný obrázok k článku Nárast počtu ochorení na COVID-19 v trenčianskej nemocnici: TAKTO sa menia oddelenia
Zdroj: TASR

Fakultná nemocnica (FN) v Trenčíne pristúpila z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie a nárastu počtu pacientov s ochorením COVID-19 v zmysle pandemického plánu k reprofilizá­cii lôžok.

Už od 18. septembra dočasne zatvorili oddelenie tuberkulózy a pľúcnych chorôb (TaPCH), pľúcnych pacientov hospitalizovali na onkologickej klinike, internom, alebo geriatrickom oddelení.

Akútni pľúcni pacienti budú v čase od 7.00 do 15.00 h vyšetrovaní v TaPCH ambulancii. V čase od 15.00 do 7.00 h budú pacienti podľa veku vyšetrovaní v príjmovej internej ambulancii – do 64 rokov, pacienti vo veku od 65 rokov v príjmovej geriatrickej ambulancii,“ informuje nemocnica na webovej stránke.

Infekčné oddelenie je dočasne presťahované v priestoroch TaPCH, kde sú hospitalizovaní pacienti s podozrením a potvrdeným ochorením na COVID-19.

Geriatrické oddelenie dočasne presťahovali do priestorov infekčného oddelenia na treťom a štvrtom poschodí internistického pavilónu.

Geriatrická ambulancia funguje v čase od 7.00 do 15.30 h v priestoroch bývalej kožnej ambulancie. V čase od 15.30 do 7.00 h budú pacientov vyšetrovať v geriatrickej pohotovostnej ambulancii v priestoroch doterajšej infektologickej ambulancie na treťom poschodí v internistickom pavilóne.

Naďalej platí zákaz návštev v nemocnici s výnimkou udelenou v zmysle usmernenia hlavného hygienika SR,“ informuje nemocnica.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM