Filip Chudý Rôzne

Premiéra Pfizera lákala: V Trenčianskom kraji zlomili očkovací REKORD, FOTO

Vo veľkokapacitných očkovacích centrách v Trenčíne a Prievidzi sa prvýkrát pichali nielen vakcíny AstraZeneca, ale i tú od Pfizer/BioNTech.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra Pfizera lákala: V Trenčianskom kraji zlomili očkovací REKORD, FOTO
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Počas prvého májového víkendu sa v oboch veľkokapacitných očkovacích centrách v Trenčianskom kraji mohlo prvýkrát očkovať aj vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Informovala o tom Trenčianska župa na svojom webe.

Prievidza a Trenčín

Ako ďalej uviedla, v priestoroch Zimného štadióna v Prievidzi sa touto vakcínou počas oboch víkendových dní zaočkovalo 2 207 ľudí.

Na trenčianskom výstavisku sa v sobotu používala vakcína od spoločnosti AstraZeneca, pričom sa vyočkovalo celkom 2 160 dávok. V nedeľu očkovacie tímy po prvýkrát spustili očkovanie Pfizerom a túto vakcínu dostalo 1 302 osôb. Ozrejmila župa.

Viac správ zo Slovenska

Rekord

„Vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech sa počas uplynulého víkendu prišlo do dvoch veľkokapacitných očkovacích centier Trenčianskej župy zaočkovať celkom 3 509 ľudí. Spolu sa nám za dva víkendové dni podarilo vakcínami od spoločností AstraZeneca a Pfizer/BioNTech zaočkovať 5 669 ľudí,“ vysvetlila Elena Štefíková, vedúca odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

Zlomil sa tak doterajší rekord za jeden víkend. Ten bol ohlásený pred dvomi týždňami, keď 17. a 18. apríla zaočkovali spolu 4 129 ľudí. Počas uplynulého víkendu to teda bolo o 1 540 dávok viac.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo počas očkovania v oboch centrách.

OBRAZOM: Očkovanie vo veľkokapacitných centrách v Trenčianskom kraji
20
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM