Marek Vatraľ Iné športy Video

Pretekári na dračích lodiach: Trenčania v nevšednom športe bodujú v Maďarsku! FOTO a VIDEO

Členovia Športového klubu Dračia Légia 2012 Trenčín zbierajú medailu za medailou na majstrovstvách sveta dračích lodí v Maďarsku. Aké úspechy zatiaľ dosiahli?

Ilustračný obrázok k článku Pretekári na dračích lodiach: Trenčania v nevšednom športe bodujú v Maďarsku! FOTO a VIDEO
6
Galéria
Zdroj: ŠK Dračia Légia 2012 Trenčín

Členovia Športového klubu Dračia Légia 2012 Trenčín sa venujú špecifickej športovej disciplíne a to pretekaniu na dračích lodiach. Podľa oficiálnej web stránky klubu ide o starú tradíciu pádlovania na spomínaných lodiach, ktorá pochádza ešte z obdobia starovekej Číny. Loď o rozmeroch 12, 5 metrov tak pripomína kanoe.

Počas celého týždňa dosahujú pozoruhodné úspechy na 11. Majstrovstvách sveta dračích lodí klubových posádok, ktoré sa konajú v maďarskom meste Szeged. Pripravuje ich Medzinárodná asociácia dračích lodí (IDBF). Zúčastňujú sa ich športové kluby z 30 krajín celého sveta zo všetkých kontinentov.

„Čo sa klubu týka, sme skupina amatérskych športovcov, ktorí sa tomuto športu venujú prevážne vo svojom voľnom čase. Štyrikrát do týždňa sa stretávame na tréningoch. Ide o to, že nás to baví. Je to pre nás relax a uvoľnenie. Popritom sa snažíme dosahovať aj nejaké výsledky, keď vieme, že na to máme, “ prezradila manažérka športového klubu Ivana Hudec Strapková.

Ako ďalej priznala, nejde o ich prvé preteky svetového formátu, ktorých sa zúčastňujú.

„Prvýkrát sme boli tiež ako klub priamo v meste Szeged na Majstrovstvách sveta národných posádok, kde sme získali päť strieborných medailí v rôznych kategóriách. V roku 2014 sme boli v Ravenne, kde sa taktiež konali MS klubových posádok. Tam sme získali striebornú medailu, takže sme boli vicemajstri. Ďalšie úspechy sme dosiahli na MS v roku 2015 aj v Českej republike, konkrétne v Račiciach. O rok neskôr sme sa zúčastnili MS v Ríme, odkiaľ sme priniesli jedenásť medailí, “ upresnila členka Športového klubu Dračia Légia 2012 Trenčín.

Tohtoročné preteky sa začali 17. júla a hneď v tento deň sa športovému klubu podarilo získať zlatú medailu v kategórii senior B. „Ide o kategóriu nad 50 rokov. V našom klube juniorov nemáme. Náš najmladší člen má 34 rokov a najstarší 76. Túto zlatú medailu sme získali zo sedemnástich posádok z celého sveta v kategórii malých lodí. Jednalo sa o pretek na 200 metrov a bola to mixová posádka pozostávajúca z mužov a žien, “ doplnila v súvislosti s úspechom Ivana Hudec Strapková.

Členovia klubu triumfovali aj druhý deň súťaže, keď získali podľa manažérky klubu dve bronzové medaily opäť v kategóriách malých lodí. Prvú dosiahnutú medailu obsadili v kategórii A Mix a druhú v kategórii senior B Open. Svoje víťazstvo potvrdili aj včera, kedy získali striebro v kategórii Senior B mix na 500 metrov.

Preteky však pokračujú až do konca týždňa, takže je viac než pravdepodobné, že sa úspechy Športového klubu Dračia Légia 2012 Trenčín na týchto majstrovstvách sveta ani zďaleka nekončia.

Zdroj: Facebook

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

ŠK Dračia Légia 2012 Trenčín na MS dračích lodí v Maďarsku
6
Galéria
Zdroj: ŠK Dračia Légia 2012 Trenčín
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM