Futbal

Prísna penalta a vylúčenie: Trenčín na Slovane takmer bez šance na úspech, FOTO

AS Trenčín nastúpil na pôde fortunaligového lídra, ale z Bratislavy si neodviezol ani bod. Trénerovi Vrevenovi sa nepáčil výkon rozhodcu.

Ilustračný obrázok k článku Prísna penalta a vylúčenie: Trenčín na Slovane takmer bez šance na úspech, FOTO
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sú aj naďalej na čele tabuľky vo Fortuna lige. V sobotňajšom zápase zdolali na Tehelnom poli AS Trenčín 2:0 a tabuľku vedú s trojbodovým náskokom pred Dunajskou Stredou. DAC má však k dobru nedeľňajší domáci duel so Zlatými Moravcami.

Prvý polčas

Prevaha Slovana v úvode zápasu nepriniesla želané ovocie, domáci sa snažili dostať Trenčanov do úzkych najmä po výpadoch De Marca z ľavej strany. Najbližšie mal ku gólu po sérii rohových kopov Abena, ale na loptu nedosiahol. V 11. minúte rozohral bleskurýchlo štandardku Nono, na loptu si nabehol Strelec a po úniku aj rozvlnil sieť, ale gól neplatil pre ofsajd. Trenčania sa do ofenzívy dostávali sporadicky, Slovan mal prevahu aj v ďalšej fáze prvého polčasu, ale obrana AS pracovala veľmi dobre.

V 20. minúte však Ghali fauloval Holmana a stredopoliar Slovana sám premenil pokutový kop – 1:0. Hneď po góle sa do dobrej šance dostal Strelec, ale Šemrinec vytlačil loptu na roh. V poslednej desaťminútovke prvého dejstva mali šancu aj hostia, no Ghali poslal loptu zblízka len do náručia Greifa. Na opačnej strane nevyšiel protiútok Abenu a Strelca a ani strela Rataa z hranice šestnástky a tak si Slovan udržal tesný náskok.

Druhý polčas

Po prestávke sa hostia viac dostávali do hry, v 55. minúte mali aj dobrú šancu na vyrovnanie. Tučný po priamom kope iba zatriasol brvnom Greifovej brány. Na zlepšenú hru hostí zareagoval tréner Slovana Milanič dvojnásobným striedaním, na ihrisko prišli Rabiu a Medved. Slovinský útočník sa hneď zapojil do akcie, ale hlavou zakončil len do Šemrinca, jeho pokusu navyše chýbala razancia.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

K striedaniu sa potom odhodlal aj tréner AS Vreven a jeho zverencom chýbalo len málo k vyrovnaniu po rohovom kope v 75. minúte. Snahu Trenčína otupil v 82. faul El Mahdiouia na Rabiua, stredopoliar hostí po ňom videl červenú kartu. Bolo jasné, že Slovan si po tomto momente tesný náskok postráži, v nadstavenom čase ho napokon poistil svojim druhým gólom Holman.

Sumár

Slovan Bratislava – AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 21. a 90.+2 Holman (prvý z 11 m). Rozhodovali: Očenáš – Kováč, Jánošík, ČK: 82. El Mahdioui, bez divákov.
Slovan: Greif – Pauschek, Abena, Bajrič, De Marco – Nono (64. Rabiu), de Kamps – Holman – Daniel (81. Čavrič), Strelec (64. Medved), Ratao
Trenčín: Šemrinec – Slávik (74. Mazanovský), Križan, Šulek, Pirinen – El Mahdioui, Zubairu – Kadák (84. Čatakovič) – Ghali (69. Gaži), Depetris (69. Ikoba), Tučný (84. Gajdoš)

Hlasy po zápase

Darko Milanič, tréner Slovana: „Súhlasím, že sme videli zápas dvoch polčasov. Prvý bol z našej strany veľmi dobrý, kontrovali sme hru, boli sme aktívni, len sme mali mať lepšie riešenia v šestnástke Po prestávke to už z našej strany bolo horšie, nevychádzali nám veci, ktoré nám predtým išli. Koniec koncov sa teším z troch bodov, hrali sme proti dobrému mužstvu.“

Dominik Greif, brankár Slovana: „Myslím si, že z našej strany to bol fajn zápas. Od začiatku sme vysoko napádali súpera, oni sa prvých 55 minút ťažko dostávali cez polovicu. Potom nám už chýbali sily, aj Trenčín sa dostal do hry. Bol to bezproblémový zápas, aj keď skóre bolo dlho tesné.“

Stijn Vreven, tréner Trenčína: „V prvom rade chcem pogratulovať Slovanu k víťazstvu. Videli sme dva rozdielne polčasy, v prvom sme mali veľký rešpekt zo súpera, nehrali sme kombinačne. Dostali sme gól z penalty, ktorá podľa mňa nebola. V druhom polčase sme stratili rešpekt, hrali sme lepšie. Ukázali sme srdce a napriek prehre som svojim spôsobom šťastný. Hrali za nás totiž mladí hráči, jeden mal 16 rokov, druhý 17, ďalší 20. A to je pre budúcnosť trenčianskeho futbalu dobré."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

OBRAZOM: ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 2:0
16
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM