Rôzne

Prvý školský deň v Trenčíne: Polícia pomohla, ale upozorňuje rodičov, FOTO

Počas úvodného školského dňa trenčianski policajti pomohli odprevadiť deti do škôl. Ich bezpečnosť je prvoradá.

Ilustračný obrázok k článku Prvý školský deň v Trenčíne: Polícia pomohla, ale upozorňuje rodičov, FOTO
7
Galéria

Polícia dohliadala počas prvého školského dňa na bezpečnosť detí, ktoré po dlhších prázdninách vyrazili do škôl. Tento školský rok začne troška inak, ako sme boli všetci zvyknutí, lebo mnohé opatrenia proti pandémii sa dotknú aj väčšiny žiakov. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti.

Bezpečnosť školákov

„Polícia dbá na bezpečnosť školákov v okolí škôl a v priľahlých uliciach. Dohliadli sme aj na plynulosť cestnej premávky a v prípade potreby sme ju usmerňovali. Našim prvoradým cieľom je, aby bola zabezpečená všetkým účastníkom cestnej premávky potrebná bezpečnosť,“ ozrejmila polícia.

Ako ďalej uviedli, dôležité je najmä predvídať a sledovať situáciu hlavne v okolí zastávok, škôl nákupných centier, kde je zvýšený pohyb chodcov, detí i starších ľudí. „Tiež odporúčame v blízkosti priechodov pre chodcov znížiť rýchlosť,“ doplnili.

Čím skôr, tým lepšie

Skôr, ako pôjde dieťa prvýkrát do školy bez dozoru dospelých, musí vedieť základné pravidlá cestnej premávky. „Čím skôr ich to rodičia naučia, tým lepšie. Všetci chodci, nielen deti, by mali vedieť, že môžu vstúpiť na vozovku len vtedy, ak sa pozrú vľavo, potom vpravo a zasa vľavo a len vtedy, ak sa nepribližuje automobil. A taktiež, že nesmú vstúpiť na vozovku spomedzi zaparkovaných áut, ktoré znemožňujú výhľad,“ konštatovala polícia.

Bezpečnosť detí je prvoradá. „Ideálne je dieťa obliekať nielen pohodlne, ale i dostatočne pestro, najlepšie je opatriť školskú tašku, topánky i čiapku reflexnými prvkami, aby vodič už z diaľky zbadal malého školáka a zvýšil svoju pozornosť,“ dodali muži zákona.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Takto to vyzeralo v úvode školského roka.

OBRAZOM: Deťom začal školský rok, policajti z Trenčína pomáhali
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM