Marek Vatraľ Kultúra

Pútavá výstava v Skalke pri Trenčíne: Aha, koľko krásy na jednom mieste, FOTO

Prezentácia výtvarných a literárnych diel vytvorených na sympóziu Ora Et Ars – Skalka 2018 bude sprístupnená aj v centre Trenčína.

Ilustračný obrázok k článku Pútavá výstava v Skalke pri Trenčíne: Aha, koľko krásy na jednom mieste, FOTO
9
Galéria
Foto: Štefan Kačena

Medzinárodné výtvarno-literárne sympózium ORA ET ARS – SKALKA vzniklo k úcte a podpore najstaršieho pútnického miesta na Slovensku – Skalky pri Trenčíne a jeho neopakovateľného genius loci. Je tiež venované i pre dnešnú dobu stále aktuálnemu odkazu benediktínskych mníchov a pustovníkov zo Skalky a hlavných patrónov Nitrianskej diecézy sv. Andrejovi-Svoradovi a sv. Beňadikovi. Podujatie sa koná vždy v júni v areáli Malej a Veľkej Skalky pri Trenčíne. O udalosti informuje Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne.

Podľa Jany Masarovej z osvetového strediska ide o sympózium, ktoré sa koná už jedenásty rok. Hlavným organizátorom podujatia je mesto Trenčín.

"Je to sympózium, na ktorom sa pravidelne v mesiaci jún stretávajú výtvarníci a literáti v dvoch sekciách. Stretnutie prebieha v Skalke nad Váhom, to znamená bývalom benediktínskom kláštore, kde celý týždeň tvoria. Z diel, ktoré tam vzniknú sa usporiadáva výstava. Umeleckou témou je teda samotná Skalka pri Trenčíne. Cieľom podujatia je propagácia najstaršieho pútnického miesta na Slovensku, " upresnila v súvislosti s podujatím Jana Masarová.

Vystavené umelecké diela sú momentálne dostupné v priestoroch Trenčianskeho samosprávneho kraja. Od 1. augusta do 20. augusta bude výstava návštevníkom k dispozícii v priestoroch Mestskej veže v Trenčíne.

Pozrite si aj fotogalériu zo sympózia Ora Et Ars – Skalka 2018

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: Ilustračné

V obrazoch: Sympózium Ora Et Ars – Skalka 2018
9
Galéria
Foto: Štefan Kačena
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM