Rôzne

Rekonštrukcia v Trenčíne začala: Takto sa zmení vnútroblok na sídlisku Sihoť

Už sa pracuje. Trenčianska radnica začala s revitalizáciou vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Čo má pribudnúť?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia v Trenčíne začala: Takto sa zmení vnútroblok na sídlisku Sihoť
Zdroj: Mesto Trenčín

Trenčianska radnica začala s revitalizáciou vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Mesto na regeneráciu získalo finančný príspevok z Európskej únie. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Mohlo by vás zaujímať

Cieľom revitalizácie je podľa nej spríjemnenie územia s dôrazom na aktivity detí a tiež konkrétne ekologické opatrenia s ohľadom na klimatické zmeny.

„Komplexná revitalizácia sídliskovej zelene sa dotkne vnútrobloku medzi ulicami Márie Turkovej a Hodžovej. Pribudnú tu lavičky, odpadové nádoby, detské hracie zariadenia, drobná architektúra, bezbariérové prístupy, obnovia sa chodníky, spevnené plochy i osvetlenie. Zároveň sa tu zvýši podiel verejnej zelene, drevín, kríkových plotov, kvetov a trávnatých plôch. V tomto priestore sa počíta s integráciou prvkov zelenej a sivej infraštruktúry pre trvalo udržateľné hospodárenie so zrážkovými vodami,“ uviedla Ságová.

Ako dodala, na stavebné práce, rekonštrukciu spevnených plôch a verejného osvetlenie je určených 99 000 eur, herné prvky a parkový mobiliár budú stáť asi 23 000 eur a sadové úpravy a doplnenie zelene takmer 36 000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM