Filip Chudý Rôzne

Revitalizácia vnútrobloku Východná skončila: Dominuje nové detské ihrisko, FOTO

Priestor sa tam zmenil na nepoznanie. Deti sa môžu vyšantiť na deviatich herných prvkoch. Otváracie hodiny ihriska.

Ilustračný obrázok k článku Revitalizácia vnútrobloku Východná skončila: Dominuje nové detské ihrisko, FOTO
Zdroj: Mesto Trenčín

V Trenčíne sprístupnili pre verejnosť detské ihrisko, ktoré mesto vybudovalo v rámci revitalizácie vnútrobloku Východná. K dispozícii majú deti deväť herných prvkov – hojdačky, preliezačky, fitnes kladinu a hrazdu a tiež lavičky s operadlom.

Otváracie hodiny

Ihrisko je oplotené, vstupuje sa doň cez bránku. Otvorené bude v období od 1. apríla do 31. októbra v čase od 7.00 do 21.00 hod. a v zimnom období bude v prevádzke od 8.00 do 19.00 hod. Mesto prosí o rešpektovanie prevádzkového poriadku, ktorý je umiestnený v bezprostrednej blízkosti ihriska.

Práce na regenerácii vnútrobloku Východná sa dotkli územia s rozlohou 1 115 metrov štvorcových. Tento projekt je spolufinancovaný Európskou úniou. Práce na jeho realizácii dosahujú hodnotu takmer 270 000 eur.

Viac správ zo Slovenska

Čo sa zmenilo?

Pôvodný mobiliár a spevnené plochy nahradili nové komunikácie, detské ihrisko, oddychová zóna, nová zeleň i osvetlenie. V priestore medzi obytnými domami na uliciach Halalovka a Východná je vybudovaný 138 metrov dlhý chodník. Na vyrovnanom teréne je detské ihrisko, do nového svahu je osadená detská šmýkačka.

V území sú integrované prvky zelenej a sivej infraštruktúry pre trvalo udržateľné hospodárenie so zrážkovými vodami. Vsakovaniu dažďovej vody budú napomáhať protierózne ryhy. Okolo ihriska i na svahoch pod ním sú vysadené nové jablone, javory, čerešne a kry. Opísalo mesto Trenčín.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto sa to tam zmenilo.

OBRAZOM: Sprístupnené detské ihrisko v rámci revitalizácie vnútrobloku Východná
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM