Rôzne

Rieši sa dopravná situácia v Trenčíne: Čaká nás rozsiahly prieskum

V Trenčíne sa pracuje na strategickom dokumente, do ktorého zbierajú vstupné údaje. Zastaviť môžu aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Rieši sa dopravná situácia v Trenčíne: Čaká nás rozsiahly prieskum
Zdroj: TASR

V druhom októbrovom týždni budú v Trenčíne robiť rozsiahle denné sčítanie statickej dopravy, teda parkujúcich vozidiel vo vybraných lokalitách v širšom centre mesta. Na hraniciach Trenčína, na železničnej stanici a na zastávkach prímestských autobusových liniek budú robiť doplnkový dotazníkový prieskum.

Podľa hovorkyne Trenčína Eriky Ságovej majú výsledky prieskumu slúžiť pre vypracovanie strategického dokumentu Plán udržateľnej mestskej mobility (PUMM).

Projekt PUMM Trenčín rieši brnianske Centrum dopravného výskumu v spolupráci s pracovníkmi mesta a tiež so zapojením obyvateľov. Zber anonymizovaných dát na jeseň finišuje. Väčšina z nevyhnutných dopravných prieskumov sa na území Trenčína uskutočnila na jar.

„V máji a júni vypĺňalo 910 náhodne vybraných domácností z Trenčína a priľahlých obcí cestovné denníky. Išlo o prieskum dopravného správania, ktorý poskytol informácie o povahe každodenného cestovania ľudí. V máji sa uskutočnili aj ďalšie merania. Nočný prieskum parkovania sčítal zaparkované automobily na celom území mesta. Smerový prieskum podchytil tranzitnú dopravu a identifikoval, odkiaľ a kam sa najčastejšie premiestňujeme,“ uviedla Ságová.

Cieľom všetkých dopravných prieskumov je podľa nej nazbierať čo najviac vstupných dát o súčasnej dopravnej situácii. Poslúžia pre analytickú časť i pre tvorbu výhľadového dopravného modelu. Plán udržateľnej mestskej mobility Trenčín by mal byť hotový vo februári 2021.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM