Rôzne

Rozhliadnite sa po okolí Trenčianskeho okresu: Tieto rozhľadne sú zážitok! FOTO

Jarné dni sú lákadlom na výlet do okolia. Navštívte vyhliadkové veže v našom okolí a neoľutujete.

Ilustračný obrázok k článku Rozhliadnite sa po okolí Trenčianskeho okresu: Tieto rozhľadne sú zážitok! FOTO
7
Galéria
Foto: Ľuboš Krajčír

Teplých slnečných lúčov pribúda. Počas dní je stále viac denného svetla a jasu. Ideálny čas navštíviť tri známe rozhľadne, ktoré sú príjemnými turistickými atrakciami nášho okresu. Ak by sa vám napokon málilo, v Trenčianskom kraji sa ich nachádza podstatne viac.

Vyhliadková veža nad Trenčianskou Závadou

Veža na kopci nad Trenčianskou Závadou v mestskej časti Nemšová bola postavená iba nedávno, konkrétne v roku 2015. Z takmer 25-metrovej veže z červeného smreka ľahko spozorujete nielen Biele Karpaty a Považský Inovec, ale aj Strážovské vrchy. Pri priaznivej viditeľnosti z nej údajne môžete zazrieť aj Martinské hole.

Rozhľadňa Soblahov „Dúbravka“

V obci Soblahov nad cintorínom sa rozprestiera v nadmorskej výške 365 metrov rozprávková drevená stavba, ktorá meria približne 9,5 metra. Aj táto rozhľadňa bola dokončená iba v roku 2015. Z dvoch vyhliadkových podlaží sa naskytá pohľad nielen na spomínanú obec, ale aj na ďalšie okolité dediny a mestá vrátane Trenčína a Nového Mesta nad Váhom. Nemenej príjemný zážitok vyvoláva pohľad na Biele Karpaty, Považský Inovec a Strážovské vrchy.

Železná rozhľadňa Helena na Považskom Inovci

Meteorologicko-telekomunikačná veža týčiaca sa vo výške 22 metrov poskytuje návštevníkom nezabudnuteľné pohľady v rozmedzí 360 stupňov. Z rozhľadne dovidíte až do Nového Mesta nad Váhom, Dubnice nad Váhom, Trenčína, Topoľčian a Bánoviec nad Bebravou. Ak je pekná viditeľnosť, naskytnú sa vám aj jedinečné pohľady na Veľkú Fatru, Tatry, Vršatec, Kľak, Lopeník na Morave…

V obrazoch: Vyhliadkové veže v okolí Trenčína
7
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z TRENČÍNA a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM