
Rýchlovka, dobrá ako víno: Ľahké pórové valčeky so šunkou
Niekedy naozaj nie je čas na rozsiahle a dlhé varenie, zvlášť, keď návšteva stojí pred dverami. Toto dokážete stihnúť, kým dopijú aperitív :)
Rýchlovka, dobrá ako víno: Ľahké pórové valčeky so šunkou
Niekedy naozaj nie je čas na rozsiahle a dlhé varenie, zvlášť, keď návšteva stojí pred dverami. Toto dokážete stihnúť, kým dopijú aperitív :)

Potrebujeme:
- 1 pór,
- 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky K-Classic,
- 250 g kyslej smotany alebo biely jogurt (ale kvalitný),
- 150 g mozzarelly,
- 2 žĺtky, soľ
(Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)
Postup:
Pór si nakrájame na asi 10 cm kúsky a prevaríme ich v osolenej vode. Prekrojíme pozdĺžne a postupne podľa vrstiev ich rozoberieme.
Robíme to preto, aby sme medzi ne vkladali plátky šunky a tak to spolu zrolujeme späť do pôvodného tvaru.
Smotanu zmiešame so žĺtkami, dochutíme, zmesou zalejeme póry a na vrch dáme nastrúhanú mozzarellu.
Zapečieme asi pol hodinu na 200 stupňoch Celzia. Cieľom je, aby bol povrch krásne ružový. Alebo namiesto póru skúste špargľu, určite to bude chutiť tiež vynikajúco.
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy
- V Trenčíne zaočkovali už tisíce ľudí: PLÁN na marcové dni
- Počet COVID prípadov v Trenčianskom kraji klesol: Horšie je, že patrí do TOP 3
- Očkovanie v Trenčíne pokračuje: Kto dostane v športovej hale vakcínu a kto nie?
- Cestujete autobusom a nakupujete v obchodoch? Už vás tam nemusia ani pustiť
- V Trenčianskom kraji zriadia veľké očkovacie centrá: Koľko a akých vakcín majú?
- Najprv zatĺkal, potom sa priznal: Mladík si šnupol kokaín a jazdil po Trenčíne
- Kapacity COVID lôžok majú naplnené: Nastal problém prijímať ďalších pacientov
- Trenčania, situácia sa nezlepšuje: Zabudnite, že školy budú rýchlo otvorené
- Pozor, škrtajú a posúvajú sa ČASY vlakov: Súpis zmien v Trenčianskom kraji
- V okrese Trenčín sa zosunul na cestu skalný blok: V úseku nastali obmedzenia