Aktualizované Barbara Dallosová Správy

S obeťami nemal zľutovania: Zomrel beštiálny sériový vrah Ondrej Rigo

Jeden z najznámejších slovenských vrahov zomrel vo veku 66 rokov. Jeho kriminálna minulosť naháňa zimomriavky.

Ilustračný obrázok k článku S obeťami nemal zľutovania: Zomrel beštiálny sériový vrah Ondrej Rigo
Zdroj: TASR/Vladimír Benko

V trenčianskej väznici zomrel v utorok (14. júna) najväčší sériový vrah na Slovensku Ondrej Rigo vo veku 66 rokov. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Zdravotné problémy

Ondrej Rigo sa narodil 17. decembra v roku 1955 v Modre. Už v 14 rokoch sa ocitol v prevýchovnom nápravnom zariadení a neskôr aj so svojimi súrodencami putoval do sirotinca.

V roku 2018 požiadal Rigo po odpykaní si 25 rokov o podmienečné prepustenie. Súd mu ale nevyhovel. Vlani sa objavili informácie o jeho podlomenom zdraví. Mal údajne problémy so srdcom. Presná príčina jeho úmrtia zatiaľ nie je známa.

„Bude vykonaná anatomicko-patologická pitva, ktorá určí presné príčiny úmrtia. O udalosti boli vyrozumení príslušníci Policajného zboru v Trenčíne,“ informovala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Monika Kacvinská. ZVJS nebude vzhľadom na vyšetrovanie poskytovať bližšie informácie.

Neľútostný zabijak

Rigo bol vo väzení od roku 1993. Bol známy ako sériový vrah a nekrofil. Odsúdený bol za vraždy ôsmich žien a jedného chlapca, ktoré spáchal mimoriadne brutálnym spôsobom. Ranami do hlavy ich umlátil na smrť.

Orientoval sa zakaždým na prízemné byty, k osamelým obetiam sa vkradol cez okno v noci alebo skoro ráno. Útočil počas ich spánku a aby nezanechal odtlačky, na rukách nosil ponožky. Jeho najstaršia obeť mala 88 rokov. Napriek dôkazom a testom DNA sa k početným vraždám nikdy nepriznal. Do spáchania prvej bol už jedenásťkrát súdne trestaný.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM