Futbal

Šemrinec zachránil AS od vyššej prehry: Naštrbí to sebavedomie pred barážou?

Futbalistov AS Trenčín čaká dôležitá baráž o pohárovú Európu. Tesne pred ňou však prišla nečakane vysoká prehra. Čo to spraví s mužstvom?

Ilustračný obrázok k článku Šemrinec zachránil AS od vyššej prehry: Naštrbí to sebavedomie pred barážou?
Zdroj: Rastislav Búgel

Nitre ani Trenčínu sa sezóna po záverečnom 5. kole nadstavby skráteného ročníka futbalovej Fortuna ligy 2019/2020 ešte neskončila. Kým Nitra bude budúci týždeň bojovať o udržanie sa vo FL s víťazom 2. ligy proti Dubnici, Trenčín si zahrá baráž o Európsku ligu UEFA. Nitre v sobotu v Senici nestačila ani jasná výhra 3:0 nad AS a v tabuľke skončila posledná s jednobodovou stratou na Pohronie, ktoré oslavovalo záchranu doma po víťazstve nad Senicou 1:0.

Trenčín v skupine o udržanie vyhral až do soboty všetky štyri zápasy. V upršanej Senici mu však chýbalo viacero hráčov, Keston Julien a Mohammed Lamine v klube ukončili pôsobenie, suspendovaní boli Martin Šulek a Richard Križan, ďalší ako napr. najlepší strelec Osman Bukari dostali pred barážou voľno.

Debutanti

Na poste stopérov debutovali len 16-ročný Urban Mazanovský a Erik Nielson Duarte Boaventura z Kapverdských ostrovov. „Prehrali sme ,domaʻ 0:3 a s mužstvom, ktoré je posledné. Takže sa to hodnotí určite negatívne. Zápas sme si chceli na ihrisku užiť a naladiť sa na baráž. Mohli sme hrať bez tlaku, nešlo o vypadnutie, o titul, ani o Európu. Takže z tohto pohľadu sa nám to nepodarilo,“ zhodnotil stretnutie brankár Igor Šemrinec, ktorý ešte viacerými výbornými zákrokmi zachránil spoluhráčov od ďalších gólov.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Mali dosť striel spoza šestnástky, Faško, myslím, sám mal štyri-päť. Musím si to pozrieť. Prvé dva boli krásne strely, tretí padol po štandardke. Ten ma asi mrzí najviac,“ povedal 32-ročný Šemrinec.

Naštrbí to sebavedomie?

Trenčín nastúpi v utorok v Trnave na semifinále baráže o EL. Prehra s Nitrou mu teoreticky môže naštrbiť sebavedomie. „Uvidíme v utorok. Ja verím, že nie. Na jednej strane môže byť aj dobré, že sme si pripomenuli, že bez tvrdej práce nedosiahneme nič,“ zamyslel sa brankár AS.

A na margo súpera v baráži dodal: „Máme to kúsok, majú pekné ihrisko aj pekný štadión. Dúfam, že bude čo najviac ľudí, ako sa bude dať. Po koronaprestávke sme s nimi už hrali a vyhrali 4:0, takže môžeme byť sebavedomí a máme na čom stavať. Verím, že pôjdeme ďalej.“

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM