Futbal

Séria prehier Trenčína pokračuje: Čo si sklamaný Vreven nevedel vysvetliť?

Piaty zápas v skupine o titul pre AS Trenčín a piata prehra. Tentoraz sa zrodila v Dunajskej Strede.

Ilustračný obrázok k článku Séria prehier Trenčína pokračuje: Čo si sklamaný Vreven nevedel vysvetliť?
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v sobotnom zápase 5. kola Fortuna ligy v skupine o titul nad AS Trenčín 2:0. Poistili si druhé miesto v tabuľke a skresali manko na vedúci Slovan Bratislava na desať bodov.

Prvý polčas

Pred duelom DAC čakal na víťazstvo tri a Trenčín štyri zápasy, navyše obe mužstvá cez týždeň vypadli zo štvrťfinále Slovnaft Cupu. Lepšie začal DAC, držal loptu viac na kopačkách. Domáci išli už v 8. minúte do vedenia, Ramirez dostal loptu pred pokutovým územím, z hranice šestnástky parádne poslal loptu k tyči – 1:0. Venezuelský útočník strelil už pätnásty gól v sezóne.

V 21. minúte Dunajská Streda zvýšila svoje vedenie, Balič zahrával priamy kop z ľavej strany a Divkovič hlavou poslal loptu do siete – 2:0.

Okrem dvoch gólov prvá polhodinka veľa vzruchu nepriniesla. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami, s chybami na oboch stranách. V 40. minúte prišla prvá šanca Trenčína, Pirinen prešiel na ľavej strane, prízemný center poslal Čatakovič tesne vedľa. V 43. minúte sa dostal k lopte Andzouana, z hranice šestnástky však mieril vedľa.

Druhý polčas

V 53. minúte po Davisovom centri pohrozil hlavou Beskorovajnyj, ale mieril vedľa. V 57. minúte strelou pohrozil Da Silva, ale slabú loptu Jedlička chytil. V 62. minúte Davisov pokus z 23 metrov musel kryť Kukučka. Aj v druhom polčase pokračoval futbal medzi šestnástkami. V 81. minúte zahrával Tučný priamy kop z ľavej strany, loptu z päťky poslal do rúk brankára Corryn.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

V 88. minúte vybojoval loptu Divkovič, výbornou prihrávkou vysunul Taiwa, ktorý mohol postupovať sám na bránu, ale jeho strelu Kukučka famózne vyrazil. O minútu neskôr bol Taiwo opäť v akcií, jeho strela tesne minula bránu.

Sumár

FC DAC 1904 Dunajská Streda – AS Trenčín 2:0 (2:0)

Góly: 8. Ramirez, 21. Divkovič. Rozhodovali: Kišš – Weiss, Ádám, ŽK: Kadák, Križan (obaja Trenčín)

DAC: Jedlička – Sommer, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Schäfer, Balič – Divkovič, Nebyla (79. Christie-Davies), Andzouana (72. Taiwo) – Ramirez (90. Nicolaescu)
Trenčín: Kukučka – Yem (85. Ligeon), Da Silva, Križan, Pirinen – El Mahdioui – Ghali (46. Tučný), Zubairu, Kadák (64. Lavrinčík), Corryn – Čatakovič (64. Letenay)

Hlasy trénerov

Bernd Storck, tréner DAC-u: „Pred zápasom sme si hovorili, že chceme vyhrať a dať darček k narodeninám nášho majiteľa. Úvod bol dobrý proti taktickému a silnému súperovi. Rozdiel oproti zápasu z februára bol, že sme začali lepšie a podarilo sa nám streliť dva góly. Aj v druhom polčase to bolo náročné, museli sme vyhrávať súboje, aby sme sa dostali do šance. Mali sme príležitosti, aby sme zvýšili na 3:0. Po vypadnutí z pohára bola situácia náročná, preto bolo dôležité vrátiť sa na víťaznú vlnu. Hlavným cieľom je držať sa na druhom mieste.“

Stijn Vreven, tréner Trenčína: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. Po prvom polčase som bol sklamaný. Nevedel som si vysvetliť, ako sa môžeme dostať k stavu 0:2. Pred zápasom sme s hráčmi riešili, v čom môže byť súper nebezpečný. Pri prvom góle sme hráča nechali na silnej nohe. Pri druhom sme dostali gól po štandardnej situácii, to si musíme pozrieť. V druhom polčase to bolo z našej strany celkom iné. Máme mladý tím, nie sme v ľahkej situácii. Z poslednej pozície sme sa ale dostali do top šestky. Toto mužstvo má budúcnosť pred sebou."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM