Lenka Merava Hokej

Slovensko napokon Rakúšanov nepustilo

Slovensko dnes po včerajšom vyhranom zápase opäť ukázalo, že na tohtoročných majstrovstvách zabojuje o medailu. Na začiatku to tak nevyzeralo,ale podarilo sa našim reprezentantom zvíťaziť a potešiť 5984 divákov fanúšikov.

Prehľad gólov:
24:51 – Rakúsko dalo gól! Prihrávka Kaspitza od mantinelu na hokejku Raffla, ktorý mal pred sebou voľný priestor a presne trafil. Lašák nemal šancu. Asistencie: Kaspitz a Peintner.

32:49 – Rakúsko dalo gól! Spolupráca súrodencov Lukasov. Robert našiel svojho brata, ktorý triafa vedľa Lašáka. Rakúsko vyhráva už 2:0. Asistencie: Lukas Robert a Setzinger.

34:03 – Slovensko dalo gól! Vyhrané buly, po ktorom Šatan vrátil puk dozadu na Hossu, ktorého ešte tiesnil hráč súpera. Aj napriek tomu sa ale slovenskému útočníkovi podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu, a to strelou presne pomedzi betóny.

36:51 – Slovensko gól! Zmätok pred bránkou Rakúska, po ktorom sa puk dostal na hokejku Ružičku a ten nádherne trafil pravý roh bránky Penkera. Asistoval: Marcel Hossa.

37:51 – Rakúsko gól! Setzinger aj keď bol faulovaný dokázal predsa len skórovať a Rakúsko opäť vyhráva nad Slovenskom. Asistencie: Lukas Philipp a Unterluggauer.

42:16 – Slovensko: Ružičkovo presné namierenie do bránky počas presilovej hry po prihrávke od Marcela Hossu. Slovensko po druhýkrát v zápase vyrovnáva. Asistencie: Hossa a Graňák.

55:55 – Slovensko opäť prekonalo súpera. Dokonaný hetrik v podaní Štefana Ružičku, ku ktorému sa dostal puk a perfektne trafí aj napriek väčším vzdialenostiam. Asistencie: Šatan a Hossa.

59:26 – Slovensko dalo víťazný gól do prázdnej bránky. Pánik už mohol strieľať na bránku, ale ponúkol gól Cibákovi. A ten s prehlľdom skóroval do prázdnej brány.

Konečný stav zápasu Slovensko – Rakúsko 5:3

Text: Erik Juríček Foto: Erik Juríček

hokej majstrovstvá SR AU
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM