Webnoviny - Rôzne

Slovensko zaplavili ojazdené vozidlá zo zahraničia

Slovensko zaplavili ojazdené automobily zo zahraničia. Podľa údajov Združenia automobilového priemyslu SR (ZAP), v prvom polroku bolo na Slovensku individuálne dovezených takmer 30 tisíc jazdených vozidiel.

V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o zhruba jedno percento. “Priemerný vek individuálne dovezených jazdených osobných vozidiel sa po dvoch tohtoročných kvartáloch opäť zvýšil a to na 7,57 roka, pričom za prvý kvartál dosahoval 7,48 roka,“ dodalo združenie. Viac ako 57 % individuálne dovezených vozidiel bolo podľa ZAP starších ako päť rokov a dokonca takmer 1 300 vozidiel z nich bolo viac ako pätnásťročných. “Hrozí, že k prehlbujúcemu sa starnutiu vozidlového parku sa pridruží zvýšenie ekologickej záťaže zo záplavy vrakov,“ zdôraznilo združenie.

Najviac sa na Slovensko doviezli ojazdené automobily značky Volkswagen s podielom takmer 15 %. Nasledujú Škoda, Ford, BMW, Peugeot, Audi, Renault, Fiat, Opel, Mercedes-Benz a Citroën. “Tucet uzatvára Seat s podielom 2,5 %,“ konštatovalo ZAP. Slováci doviezli zo zahraničia aj takmer 1 600 nákladných vozidiel a zhruba 170 autobusov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM