Monika Földešiová Hokej

Sme v semifinále !!!

Hokejisti Dukly Trenčín v stredu zvíťazili v rozhodujúcom siedmom zápase štvrťfinále play off Slovnaft extraligy na ľade Slovana Bratislava 5:2 a postúpili do semifinále.

Domáci premrhali dvojgólové vedenie z prvej tretiny, keď hostia v prostrednej časti troma gólmi za 107 sekúnd otočili skóre vo svoj prospech a v záverečnej tretine spečatili víťazstvo Dukly ďalšími dvoma gólmi Tybor a Blatný.

Slovan Bratislava – Dukla Trenčín 2:5 (2:0, 0:3, 0:2)
Góly: 8. Skokan (Buc, Kováčik), 8. Róbert Huna (Hudáček, Richard Huna) – 27. Naurov (Blatný), 27. Gašparovič (Pardavý), 28. Tybor (Gašparovič, Tvrdoň), 44. Tybor (Tvrdoň), 60. Blatný (Tybor). Rozhodovali: Jeřábek, Šindler – Šefčík, Stano, vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 3380 divákov (vypredané).
** Konečný stav série: 3:4**

Zostavy:
//HC Slovan Bratislava://
Konrád – Jackman, Hájek, Cartelli, Frühauf, Kováčik, Jendek, Rullier, Bohunický – Bakoš, Nedorost, Hujsa – Preisinger, Bulík, Lipiansky – Skokan, Kapuš, Buc – Róbert Huna, Hudáček, Richar Huna
//Dukla Trenčín://
Kováč – Sekeráš, Bednár, Hruška, Trefný, Chovan, Tomko, Jarábek, Ružička – Pardavý, Blatný, Kopecký – Tybor, Gašparovič, Tvrdoň – Mikula, Ďuriš, Jánoš – Naurov, Koložváry, Melichárek

Slovan sa pred vypredaným ružinovským štadiónom od úvodu zahryzol do svojho súpera. Prvú veľkú príležitosť si v 3. minúte vypracoval Lipiansky, no Kováč v bráne Dukly si s touto situáciou ešte dokázal poradiť. O päť minút neskôr sa však už skóre zmenilo, keď gólový účet stretnutia po odobrení videorozhodcom otvoril Skokan – 1:0. O ďalších 24 sekúnd už viedli belasí 2:0, keď Róbert Huna spomedzi kruhov vymietol ľavý horný roh trenčianskej svätyne. Slovan aj v ďalšom priebehu tlačil hostí, ktorých však vo viacerých prípadoch podržal Kováč. Domáci gólman Konrád sa vyznamenal dve minúty pred prvou sirénou, keď zlikvidoval tutovku Tvrdoňa pri prečíslení dvoch proti jednému.
Do druhého dejstva vstúpili lepšie hostia, ktorí zlepšili korčuľovanie a prevzali iniciatívu. V 27. minúte mohol pridať tretí gól Slovana Skokan, no zakončenie mu nevyšlo a z následného protiútoku znížil Naurov – 1:2. Jeho gól naštartoval Duklu k bleskovému obratu, keď o ďalších 41 sekúnd vyrovnal Gašparovič a v závere 28. minúty potrestal vylúčenie Nedorosta Tybor – 2:3. Domáca striedačka si vybrala oddychový čas a hoci Slovan zlepšil svoj herný prejav, jeho šance sa neujali, rovnako ako príležitosť Tybora, ktorý sa rútil sám na Konráda.
Domáci na začiatku tretej tretiny nevyužili presilovú hru, naopak hostia v 44. minúte početnú výhodu zužitkovali zásluhou Tybora, pre ktorého to bol druhý presný zásah v dueli – 2:4. Slovanisti znervózneli, z ich hry sa vytratila ľahkosť a Dukla ustála aj drvivý tlak pri oslabeniach. V 56. minúte mohol definitívny klinec do domácej rakvy zatĺcť Mikula, ale jeho strelu z ľavej strany zastavila žŕdka. Päťdesiatšesť sekúnd pred koncom pridal piaty gól Dukly pri domácej power play Blatný a Trenčín tak dokázal otočiť stav série z 0:3 na 4:3.

Zdroj, foto: TASR

hokej extraliga
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM