Zuzana Vajayová Kultúra

Smola a Hrušky vystúpili aj v Dubnici!

V piatok 2.decembra sa uskutočnil koncert v dubnickom RockStar pube. Bol to predposledný koncert z priebehajúceho turné Palec hore tour 2011, na ktorom skupina obehla 22 miest v rámci Slovenska, Česka a Poľska.

Ľudia boli nadšení. Chalani odohrali najväčšie hity, ktoré spolu s nimi spievali všetci fanúšikovia. Na pódium sa vracali na trikrát a zakaždým dali nejaký prídavok, medzi ktorými nesmeli chýbať songy Fajčiť treba či Na čom záleží.

Po roku prinášam rozhovor so spevákom skupiny – Spokom.

Ako ste spokojní s tohtoročným turné? Je skvelé. Naozaj doteraz sme mali možno jeden, dva koncerty v rámci turné, ktoré neboli podľa našich predstáv , ale ostatné boli všetky perfektné. Veľmi veľa ľudí prišlo, takže super. Tešíme sa z každého koncertu, dáva nám to obrovskú energiu.

Aké boli vystúpenia mimo Slovenska? V Česku klasika – ako na Slovensku. Ľudia pesničky poznali, spievali spolu s nami. V Poľsku to bolo iné. Celkom sranda. My vieme trochu po Poľsky, takže rečová bariéra tam nebola nejaká veľká, ale občas sme nejaké tie frázičky nepochopili, tak sme sa dorozumievali rukami-nohami. Ale atmosféra bola rovnaká ako na iných koncertoch.

Pred rokom som s tebou robila rozhovor v Trenčíne v Lúči. Čo sa za ten rok udialo, zmenilo? Vydali sme dve nové pesničky. Jednu takú príjemnú, inú na akú sú ľudia v našom podaní zvyknutí – Lovesong a druhú, už pre nás takú typickú reggae rockovú veselú vec Fajčiť treba s raperom DNA. Sme naozaj príjemne prekvapení z reakcií ľudí na tento song. Na youtube je po 3 mesiacoch takmer 300 000 krát pozreté video, čo sme skutočne nečakali. Tento song oslovil fakt asi všetkých tínedžerov. Niektorí ľudia možno vidia za spoluprácou s raperom nejaké špekulácie, ale my sme chceli skúsiť niečo nové, nešlo nám ani o medializáciu ani o nič podobné.

Čo chystáte do budúcna? Začiatkom budúceho roka by malo vyjsť chystané CD – Palec hore, podľa ktorého sme nazvali aj toto turné. Je to tak, že pôvodne malo vyjsť teraz niekedy v novembri, ale máme časový sklz. Na CD budú aj česko-slovenskí hostia- napríklad jedna veľmi zaujímavá česká speváčka a herečka, ktorej meno ale neprezradím ?. S ňou si zaspievam pieseň, v ktorej bude zakomponovaná aj slovenčina aj čeština, takže to bude zaujímavé. K tejto piesni je už natočený aj videoklip. CD bude iné ako sú predošlé. V rámci toho vydania CD chystáme na jar aj pokračovanie turné. Bude to československá šialená jazda spolu s kapelou Rybičky 48, tak sa ľudia majú na čo tešiť.

Odkaz fanúšikom, ktorí prišli na tohtoročné turné? Veľmi si ich vážime a sme radi, že nás podporujú. Je ťažká doba, takže si o to viac vážime, že patríme ku kapelám, ktoré majú svoj fanklub a ľudia na naše koncerty chodia.

Zaujímavá príhoda kapely? Prešli sme nejakých 20 000 kilometrov po koncertoch bez nehody. Tešili sme sa z toho, že konečne budeme chvíľu doma oddychovať. Akurát, že nakoniec sme zamkli kľúče v aute a nemali sme sa ako doň dostať. Tak sme rozbili zadné okno, vytiahli kľúče a namiesto okna dali igelit.

Text: Lucia Sluková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM