Rôzne Správy

Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: Horné Srnie má nádhernú prírodu

Najväčšie sympatie si v našej ankete získala menšia dedinka pri Trenčíne. Horné Srnie a jeho okolie je podľa starostu ako stvorené pre deti a mladé mamičky.

Ilustračný obrázok k článku Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: Horné Srnie má nádhernú prírodu
Zdroj: TASR

O titule najsympatickejšej obce v okrese Trenčín rozhodovali naši čitatelia. Už od začiatku hlasovania bolo zrejmé, že súťažiaci to s našou súťažou myslia naozaj vážne.

Najväčšími favoritmi boli do poslednej chvíle obce Horné Srnie a Svinná. S tesným rozdielom hlasov nakoniec zvíťazila dedinka pri Trenčíne, ktorú podporilo 805 hlasujúcich. Druhá nasledovala Svinná, prvú päticu doplnili Omšenie, Horná Súča a Dolná Súča.

Kompletné výsledky hlasovania nájdete v článku: Máme víťazov! Hlas ľudu vybral najsympatickejšie obce v okolí Trenčína.

Už druhé volebné obdobie stojí na čele obce Horné Srnie starosta Jozef Húserka. Ako sám hovorí, výsledok hlasovania ho príjemne prekvapil, hoci o výsledkoch súťaže sa dozvedel až od svojej kolegyne z vedľajšej dediny na zasadnutí starostov. Je tomu tak aj preto, lebo sociálne siete nevyužíva. „Veľmi ma to potešilo. Netušil som, že sa takáto súťaž koná, keďže nevyužívam Facebook. Moje deti, ktoré žijú v Brne o súťaži vedeli a vedeli o tom aj moji kolegovia. Na školení starostov ma oslovila starostka z obce Svinná, ktorá mi pripomenula, že naša obec ich v súťaži predbehla. V tom momente som bol veľmi rád.“

Na otázku, prečo by odporúčal navštíviť obec Horné Srnie starosta uviedol, že všade naokolo je nádherná príroda ako stvorená nielen na turistiku, ale aj korčuľovanie a bicyklovanie. Okolité miesta sú ideálne nielen na detské hry, ale aj pre mamičky s deťmi.

„Máme tu pohyblivý betlehem z roku 1954 a lyžiarsky vlek dlhý 980 m a mnoho ďalších atrakcií,“ doplnil starosta Jozef Húserka.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM