Rôzne

ŠTART nového parkovania na sídliskách Juh a Sihoť: Ako zaň možno platiť?

Na trenčianskych sídliskách Juh a Sihoť 3 a 4 sa už za parkovanie platí. Takto to má fungovať v praxi.

Ilustračný obrázok k článku ŠTART nového parkovania na sídliskách Juh a Sihoť: Ako zaň možno platiť?
5
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčianske sídliská Juh a Sihoť 3, 4 sa v stredu zaradili do systému regulovaného parkovania v meste. Od roku 2017 vzniklo na sídlisku Juh 650 a na Sihoti 3 a 4 spolu 200 parkovacích plôch.

Prevádzkový čas zjednotený

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, na Juhu v súvislosti s plateným parkovaním osadili 10 parkovacích automatov a tri nové parkomaty sú na Sihoti 3, 4. Jednorazové parkovné môžu vodiči uhradiť aj mobilnou platbou (QR kód na dopravnej značke) alebo priamo cez stránku parkovanietren­cin.sk a funkcii Zaplatiť, prípadne poslaním sms na skrátené číslo 2200.

„Aktuálne sa dokončuje výmena dodatkových tabuliek. Prevádzkový čas parkovísk bude totiž od 23. septembra 2020 zjednotený. Mesto zohľadnilo viaceré podnety občanov, a tiež návrhy, ktoré vyplynuli z priebežného sledovania a vyhodnocovania doterajšej regulácie parkovania v meste,“ uviedla hovorkyňa.

Pre domácich

V pracovných dňoch bude parkovanie na oboch sídliskách spoplatnené 24 hodín denne. Počas víkendov a sviatkov budú spoplatnené len skoré ranné a neskoré večerné hodiny. Od 8.00 do 19.00 hod. bude parkovanie cez víkendy a sviatky bezplatné, najmä z dôvodu návštev.

„Spoplatnenie v nočných hodinách zavádzame po skúsenostiach z doteraz regulovaných lokalít, kde si ho vyžiadali občania. Tým, že sa za miesta v noci bude platiť, nebudú na nich parkovať vozidlá, ktoré nemajú parkovaciu kartu a miesta tak budú k dispozícii domácim s parkovacou kartou,“ doplnila Ságová.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM