Filip Chudý Rôzne Video

Starý cestný most v Trenčíne riešili i v parlamente: Na rekonštrukciu si počkáme

Minister dopravy Andrej Doležal hovoril v parlamente o oprave mosta v Trenčíne. Isté je len to, že v tento rok to nebude.

Ilustračný obrázok k článku Starý cestný most v Trenčíne riešili i v parlamente: Na rekonštrukciu si počkáme
4
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR/Martina Kriková

V rámci 55. schôdze Národnej rady SR sa konala aj tradičná Hodina otázok. Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) v nej čelil aj otázkam o tom, v akom štádiu prípravy je rekonštrukcia starého cestného mosta cez Váh v Trenčíne.

Minister oznámil, že stav prípravy stále prebieha. „Presné termíny neviem povedať, keďže samotný proces posudzovania vplyvov na životné prostredie ešte neskončil. Ale aspoň máme dodanú dokumentáciu pre posudzovanie. Neviem, kedy to skončí, obvykle to môže trvať aj dva roky,“ vysvetlil v parlamente s tým, že potom sa môže hovoriť o ďalších lehotách.

Termín rekonštrukcie mosta by však nemal spadnúť na rok 2026, keď bude Trenčín Európskym hlavným mestom kultúry 2026. „Komunikovali sme o tom aj s primátorom Richardom Rybníčkom, pričom sme sa bavili o tom, aby tá rekonštrukcia nespadla na ten rok. Budeme to tak plánovať,“ doplnil Doležal.

V roku 2020 sa pritom hovorilo, že starý cestný most cez rieku Váh v Trenčíne by mali zrekonštruovať do konca roku 2023, to sa však už nestihne. Do prevádzky ho odovzdali 8. decembra 1956. O jeho rekonštrukcii sa hovorí už niekoľko rokov, už pred približne desiatimi rokmi ho z hľadiska technického stavu zaradili do šiesteho stupňa, čo znamená veľmi zlý stav.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM