Marek Vatraľ Rôzne Správy

Státisícové obnovy pokračujú: Rekonštrukcia trenčianskych intrákov na FOTKÁCH

Na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka začala počas letných mesiacov prebiehať rekonštrukcia internátov. Čo všetko sa vynoví?

Ilustračný obrázok k článku Státisícové obnovy pokračujú: Rekonštrukcia trenčianskych intrákov na FOTKÁCH
12
Galéria
Zdroj: Trenčianska univerzita

Na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka prebieha počas letných mesiacov rozsiahla rekonštrukcia internátov. Ako informuje univerzita, časť prác podporila vláda injekciou na rekonštrukciu vysokoškolských internátov, ostatné škola platí z vlastných zdrojov.

Peniaze od štátu boli podľa univerzity použité aj na obnovu a modernizáciu Študentského domova, ktorý sa nachádza v areáli Fakulty špeciálnej techniky. Študenti by sa tak už v septembri mali vrátiť podľa informácií univerzity do vynovených priestorov.

Trenčianska univerzita si podľa oficiálnych informácií rekonštruuje niektoré budovy aj z vlastných zdrojov. V minulom roku prešla obnovou aj školská jedáleň, kde sa podľa nej momentálne dokončuje modernizácia jej technologického vybavenia. Vymenené boli tiež okná a zrekonštruované vnútorné priestory jednej z fakultných budov, vrátane rozšírenia wi-fi pripojenia.

"V prvom kole pridelených dotácií sme získali 237 000 eur na obnovu internátov. Celkové finančné prostriedky, ktoré plánujeme investovať nielen na rekonštrukciu Študentského domova predstavujú sumu 480 000 eur a z toho 95 000 eur použijeme z vlastných zdrojov univerzity. Dokončenie prvej etapy obnovy bývania pre študentov je plánované na september 2018, " upresnil pre Trenčín24 rektor univerzity Jozef Habánik ohľadne financovania internátov.

„Aj počas letných dní zaberáme na plné obrátky. Pustili sme sa do rekonštrukcie internátu v areáli Fakulty špeciálnej techniky, modernizujeme technologické vybavenie študentskej jedálne a postupne pripravujeme priestory pre Fakultu zdravotníctva. Prvé kontrolné dni ukazujú, že zatiaľ postupujeme podľa plánu. Podstatnú časť musíme stihnúť do konca prázdnin,“ priblížil rektor na svojej oficiálne facebookovej web stránke.

Pozrite si aj fotogalériu rekonštrukcie internátov Trenčianskej univerzity.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

V obrazoch: Rekonštrukcia internátov Trenčianskej univerzity
12
Galéria
Zdroj: Jozef Habánik / Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM