Filip Chudý Rôzne

Štedrý deň má byť biely a ľadový: Výstrahy pre okresy v Trenčianskom kraji

Veľa ľudí si praje pravé zimné Vianoce, niekedy však môže počasie spôsobiť aj problémy. Takto ho predpovedajú na vianočné sviatky.

Ilustračný obrázok k článku Štedrý deň má byť biely a ľadový: Výstrahy pre okresy v Trenčianskom kraji
9
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na svojom webe, že v okresoch Trenčianskeho kraja sa môže tvoriť poľadovica i snehové jazyky a záveje. Vydal k tomu výstrahy prvého stupňa.

Výstrahy pre Trenčiansky kraj

Pred poľadovicou varujú všetky okresy nášho kraja. Výstrahy začínajú platiť od štvrtka 21.00 do piatka 14.00 hod. „Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity – doprava, pohyb osôb, infraštruktúra atď.,“ ozrejmil SHMÚ.

Výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi je vydaná v našom kraji pre okresy Považská Bystrica, Púchov, Ilava a Prievidza. A to od štvrtka 21.00 do piatka 20.00 hod. „Lokálne sa očakáva tvorba snehových jazykov, výnimočne závejov. Tie predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ doplnili.

Viac správ zo Slovenska

Predpoveď na Vianoce

Na Štedrý deň má na viacerých miestach Slovenska snežiť, v polohách do 800 metrov očakávajú meteorológovia postupne dážď. Predpoveď počasia na vianočné sviatky zaslal hovorca SHMÚ Ivan Garčár.

V sobotu (25. 12.) a nedeľu (26. 12.) má podľa meteorológa SHMÚ Pavla Beránka spočiatku na väčšine územia pršať, od stredných polôh bude snežiť. V severnej polovici územia bude väčšinou snežiť aj v nižších polohách. Postupne má byť menej zrážok. Nočná teplota sa bude pohybovať od štyroch stupňov na juhozápade, do mínus sedem stupňov na severe. Denná teplota má byť väčšinou od mínus jedného stupňa až po sedem stupňov Celzia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM