Lenka Merava Rôzne

Stiahnutý kandidát na primátora

Interview s Ľubomírom Žabárom

1. Prečo ste sa rozhodli kandidovať, prečo ste chceli?

Rozhodol som sa preto, že som cítil, že Trenčín potrebuje zmenu. Bývam tu s rodinou a priateľmi, vediem úspešnú firmu. Mesto je zadĺžené a nezodpovedá moderným požiadavkám. Bol som rozhodnutý zaviesť transparentnosť vo vedení mesta a pokúsiť sa, aby mesto slúžilo ľuďom a nie vybraným podnikateľom. Túto moju víziu podporila strana SMER-SD a jej okresná rada ma nominovala ako svojho kandidáta na post primátora Trenčína. S mojím programom sa stotožnili aj strany SNS, HZD, ND, KSS a iné inštitúcie a občianske združenia.

2. Čo ste spravili doteraz pre Trenčanov a Trenčín?

V čase prvého obdobia fungovania VÚC som pracoval tri roky v hospodárskej komisii VÚC ako odborník. Za dôležité považujem, že ako podnikateľ zamestnávam Trenčanov už od roku 2003. Z tejto pozície som neraz prispel pre Gymnázium Ľudovíta Štúra a mnohokrát pre mladých športovcov. Pracoval som ako tréner mladých futbalistov a pod mojím vedením vyrástli mnohé známe mená. S hrdosťou môžem povedať, že som podporoval aj trenčianske krasokorčuľovanie. ** 3. Na čom ste chceli stavať kampaň?** Kampaň som postavil na polarizácii súčasného vedenia a na mojej vízii pre Trenčín ako moderné mesto. Som podnikateľ a manažér. Mesto musí byť riadené transparentne s maximálnou informovanosťou verejnosti. V tom spočívala moja sila. Dokázal by som vtiahnuť ľudí do problematiky rozvoja mesta a dosiahnuť ich angažovanosť.Kraj­ské mesto má svoje ekonomické, spoločenské, kultúrne a športové povinnosti.

4. Ak by ste sa stali primátorom, čo by ste zmenili, čo od Vás mohli občania očakávať?

Občania odo mňa očakávali podstatnú zmenu vo vedení mesta. Absolvoval som množstvo mítingov, stretnutí a rozhovorov.Upred­nostňoval som občiansky princíp namiesto politického vymedzenia. Občan je viac ako politika. Vzhľadom na tento názor bolo jasné, že na celej strane stredo-ľavého spektra stojím oproti ostatným kandidátom sám. Šanca na víťazstvo bola vysoká.

5. Prečo ste stiahli kandidatúru, kde bol problém. Išlo o to, že strana SMER sa nazdával, že neuspejete, a mohol by vyhrať kandidát , ktorý by im nevyhovoval?

Kandidatúru som nestiahol. Stiahla ma strana SMER-SD, ktorá ma nominovala. O argumentoch som nebol vyrozumený až na smiešny prieskum, ktorý bol vykonaný pred začiatkom kampane a na veľmi malom počte vybraných respondentov. Neverím, že ľavicovej strane a jej voličom vyhovuje marketingová a mediálna orientácia, ktorá bola teraz zvolená.Myslím , že v tejto otázke sa ešte v budúcnosti prehodnotí stanovisko. Trvám na svojom, že mesto Trenčín má slúžiť ľuďom, ktorí v ňom žijú. Musí plniť svoje spádové povinnosti a zodpovedať štandardom moderného európskeho mesta.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM