Rôzne Správy

Svätofloriánska električka vyrazí na trať pri Trenčíne: Aký program nás čaká?

Víkendová symbolická jazda Trenčianskou električkou má pripomenúť sviatok patróna hasičov sv. Floriána. Pozrite ako a kedy bude premávať.

Ilustračný obrázok k článku Svätofloriánska električka vyrazí na trať pri Trenčíne: Aký program nás čaká?
Zdroj: TREŽ

Tematickou jazdou na historickej železničke spájajúcej Trenčiansku Teplú s Trenčianskymi Teplicami si v sobotu (11. 5.) pripomenú sviatok patróna hasičov sv. Floriána. Svätofloriánsku električku budú sprevádzať hasičské vozidlá.

Ako informovala vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Lenka Kukučková, historická električka odštartuje svoju mimoriadnu jazdu z Trenčianskej Teplej v sobotu o 13.00 h, 15.30 h, 17.00 h a 18.00 h. Odchody z Trenčianskych Teplíc sú naplánované na 13.30 h, 16.10 h, 17.30 h a 18.30 h. Súbežná jazda električky a hasičov je naplánovaná od 15.30 h z Trenčianskej Teplej a od 16.10 h z Trenčianskych Teplíc. Cestovné lístky bude možné kúpiť priamo v električke, deti do šesť rokov cestujú zdarma.

„Jazdu električky doplní sprievodný program. Najmenší sa môžu tešiť na ukážku hasenia horiaceho vozidla pri depe električiek v Trenčianskej Teplej, nazrieť bude možné aj do depa električiek, kde je výstava historických hasičských vozidiel," doplnila Kukučková s tým, že v minulom roku Svätofloriánska električka previezla až tisíc cestujúcich.

Trenčianska električka v tomto roku oslavuje okrúhle 110. výročie prevádzky na približne šesťkilometrovej trati z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc. Prevádzku úzkorozchodnej železnice zabezpečuje nezisková organizácia Trenčianska elektrická železnica. Od roku 2015 prevádzku podporuje aj Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) každoročne sumou 25.000 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Jazda svätofloriánskou električkou blízko Trenčína

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM