Marek Vatraľ Kultúra

Sviatočný víkend je tu: Čo nás čaká a neminie v Trenčíne?

Víkend bude plný zážitkov. Začína zaujímavý festival, ale tešiť sa môžeme aj na pútavé besedy či športové podujatia. Vyberajte, čo sa vám páči.

Ilustračný obrázok k článku Sviatočný víkend je tu: Čo nás čaká a neminie v Trenčíne?
Zdroj: TASR

Festival francúzskych filmov

16. 11. – 21. 11., Art Kino Metro

Tohtoročný festival prinesie do Trenčína 12 filmov aj animovaný muzikál pre deti.

Koncert LadyMoon

16. 11. o 19:00 hod., Savana Café

LadyMoon je projekt dvoch jazzových muzikantov z Trenčína, ktorí hľadajú inšpiráciu v jazzovej hudbe šesťdesiatych rokov. Na ich koncertoch môžete počuť aj ich vlastnú tvorbu a hudobné odkazy slovenských a svetových autorov. Erich Vladár- klavír, Adrian Vitaloš- gitara.

Fedor Gál: Posledných 30 rokov

16. 11. o 19:00 hod., Klub Lúč

Diskusia

Kinotip: Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sa Grindelwaldove

16. 11. o 20:40 hod., Cinemax

V druhej časti z čarodejníckej série od J.K. Rowlingovej – Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sa Grindelwaldove (Johnny Depp) vyhrážky naplnia a podarí sa mu z väzenia uniknúť. Začne zhromažďovať svojich nasledovníkov, ktorí nič netušia o jeho skutočnom pláne – získať čistokrvných čarodejníkov, aby ovládli všetkých nomágov. V snahe zabrániť Grindelwaldovym plánom, Albus Dumbledore (Jude Law) povolá svojho bývalého študenta M.L.O.K.-a Scamandera. Ten prisľúbi svoju pomoc, hoci netuší aké nebezpečenstvá na neho čakajú.

Športfestival

17. 11. o 10:00 hod., Expo Center

Festival neolympijských športov. Tešiť sa môžete na Pohár Slovanov silných mužov (amateur), silový trojboj, fitness detí, naturálnu kulturistiku, ligu muay thai, biliard, šípky, horolezeckú stenu, bandy hokej, lukostreľbu, taekwondo, švihadlá, ochutnávky výživových doplnkov a potrieb pre športovcov a mnoho mnoho ďalšieho!

Noc divadiel

17. 11. od 16:00 hod. do 23:30 hod., Kino Hviezda

Noc divadiel ponúkne divadelné predstavenia, rozprávky na prianie detských divákov, výrobu originálnych divadelných masiek, fotenie pri šašovskej fotostene aj výstavu prác študentov odboru scénická a kostýmová tvorba SUŠ v Trenčíne.

Kinotip: Prísľub úsvitu

17. 11. o 21:00 hod., Art Kino Metro

Od ťažkého detstva v Poľsku cez mladosť pod slnkom v Nice až po kariéru letca v Afrike počas 2. svetovej vojny… Romain Gary prežil výnimočný život. Za túto húževnatosť, ktorá ho viedla k tomu, aby prežil tisíc životov, aby sa stal veľkým človekom a slávnym spisovateľom, však vďačí svojej matke Nine. Práve šialená láska tejto zaujímavej a excentrickej matky z neho urobí jedného z najvýznamnejších románopiscov 20. storočia, ktorého život bude plný nečakaných zvratov, vášní a tajomstiev. Táto bezhraničná materinská láska však bude aj jeho doživotným bremenom…

Hokej: Dukla Trenčín – HC Poprad

18. 11. o 18:00 hod., Hokejový štadión P. Demitru

Tipsport Liga 2018/2019

Kinotip: Víno nás spája

18. 11. o 20:00 hod., Art Kino Metro

Jean pretrhol všetky putá, ktorá ho spájali s rodinou žijúcou v Burgundsku a už desať rokov cestuje po svete. Jeho otec ale vážne ochorie, a tak sa po rokoch musí vrátiť do krajiny svojho detstva. Je koniec leta, blíži sa vinobranie a po otcovej smrti sa Jean musí spolu so svojimi súrodencami Juliettou a Jeremym dohodnúť, čo bude so zdedeným rodinným vinohradom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM