Tlačové správy

Takto som zatočila so suchým vzduchom z klimatizácie...

Na meniny som dostala zvlhčovač vzduchu. V júni. Hovorím si, fajn, v zime sa v prekúrenom suchom byte bude hodiť, šup ho do skrine. Prečítajte si celú recenziu...

Ilustračný obrázok k článku Takto som zatočila so suchým vzduchom z klimatizácie...
Zdroj: Žaneta Mrvová

Po pár týždňoch mi však kolegyňa v rozhovore s nadšením opisovala, ako vďaka zvlhčovaču vzduchu konečne vyriešila problém so suchým vzduchom v byte, ktorý má vďaka novej klimatizácií. Teplota síce príjemná, no vzduch nedýchateľný, tvrdila.

Pred pár mesiacmi som si zabezpečila klimatizáciu tiež a veľmi som sa z nej tešila. V poslednom období som ju začala zapínať častejšie, dokonca s príchodom tropických horúčav už aj v noci. Ráno som sa budila s pocitom sucha v hrdle, svrbením očí a nutkaním na kašeľ. S alergiami som nikdy problém nemala a alergológov sa mi obiehať nechcelo, takže som situáciu zatiaľ vyhodnotila ako nie alarmujúcu a nechala som to tak.

Po čase som začala mať pocit výrazného pnutia na pokožke, nepomáhali ani hydratačné krémy. Vtedy som si spomenula na slová mojej kolegyne a môj zabudnutý darček v skrini.

Z používania zvlhčovača som mala najprv obavy. Doteraz mám živé spomienky na mláky vody, ktoré mama neustále utierala z pod nášho starého zvlhčovača v rodičovskom byte, nehovoriac o tom zložitom pravidelnom ceremoniáli, ktorý sprevádzal výmenu filtrov. Pred deťmi sa nadávať nemá, ale pri niektorých domácich spotrebičoch niekedy prasknú aj tie najpevnejšie nervy. :)

Z krabice som teda s rešpektom vytiahla sympaticky vyzerajúci zvlhčovač vzduchu Philips HU4803/01. Sivo-bielym dizajnom a malými rozmermi pekne zapadol do priestoru bytu, hoc i tak malého, ako mám ja.

Zvlhčovač som jednoducho otvorila nadvihnutím vrchnej časti a naplnila vodou po naznačenú rysku. Na intuitívnom ovládacom paneli som nastavila preferovanú vlhkosť vzduchu- možnosti sú 40, 50 a 60-percentná vlhkosť. Systém funguje tak, že v prvej fáze najprv nasaje suchý vzduch a následne systém odparovania zvlhčí vzduch pridaním molekúl vody do vzduchu. Pri nasávaní suchého vzduchu dokáže Philips HU4803/01 zachytiť napríklad ľudské vlasy, zvieracie chlpy, alebo aj prach. Pre mňa výborná správa, keďže plznúcich zvierat mám doma hneď niekoľko. Nastavila som teda automatický režim ráno pred odchodom do práce a zverila všetku prácu do „rúk“ tohto nového člena rodiny.

Po príchode z práce ma čakalo príjemné prekvapenie. V byte už nebolo len príjemne chladno, ale vzduch bol tiež veľmi príjemný na dýchanie- akoby som dýchala svieži morský vzduch v skorých ranných hodinách, keď sa vlhkosť z mora odparuje najviac.

V byte nebola badateľná vodná hmla ani vlhké fľaky na zemi či nábytku. Vďaka technológii NanoCloud sa totiž voda odparuje vo veľmi malých čiastočkách, v ktorých sa neprenášajú do vzduchu baktérie a ani vápnik. Všetko zostáva vo vnútri prístroja a odtiaľ sa to dá veľmi ľahko vyčistiť. Poteší tiež tichučký nočný režim, vďaka ktorému som sa ráno zobudila ako nový človek. Zvlhčovač vzduchu Philips HU4803/01 vrelo odporúčam všetkým nadšencom klimatizácie a tiež všetkým, ktorým záleží na zdravom ovzduší v byte a kvalitnom spánku.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zvlhčovač vzduchu Philips HU4803/01
6
Galéria
Zdroj: Žaneta Mrvová
Zdroj: Žaneta Mrvová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM