Krimi

Tínedžeri kašlali na lockdown a vyrazili si na BMW: Z nehody ušli, cyklista je ťažko zranený

Polícia oznámila, že 68-ročný cyklista utrpel po zrážke s autom v Nemšovej ťažké zranenia. Mladíkov museli zastaviť až policajti.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžeri kašlali na lockdown a vyrazili si na BMW: Z nehody ušli, cyklista je ťažko zranený
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Ťažké zranenia utrpel v stredu (24.2.) popoludní 68-ročný cyklista po zrážke s osobným autom na okružnej križovatke v Nemšovej. Pod nehodu sa podpísalo nedodržanie protipandemických opatrení, keď 17-ročný vodič spolu s ďalšími troma mladými ľuďmi si napriek zákazu vychádzania vyrazili z okresu Púchov do Trenčína. Informovala o tom vo štvrtok trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Išli ďalej

„Osobné motorové vozidlo BMW riadil 17-ročný vodič z okresu Púchov. Spolu s ním boli vo vozidle ďalší traja mladí ľudia vo veku 18, 18 a 16 rokov. Podľa doterajších zistení do okružnej križovatky ako prvý vošiel 68-ročný cyklista a za ním vozidlo BMW. Vodič však cyklistu predišiel zľava a skrížil dráhu jeho jazdy, v dôsledku čoho došlo k ich zrážke," opísali policajti.

Cyklista po zrážke s vozidlom spadol na vozovku a zranil sa. Vozidlo však pokračovalo v ceste ďalej.

Priznal sa

Po krátkom čase ho zastavila policajná hliadka. V tom čase už za volantom sedel 18-ročný mladík. „Policajti však zistili, že v čase nehody za volantom sedel 17-ročný mladík. Ten sa po počiatočnom zapieraní policajtom priznal, že v čase zrážky šoféroval práve on,“ doplnila polícia.

Dopravní policajti podrobili oboch účastníkov nehody dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Škoda na vozidle a bicykli nebola vysoká, avšak cyklista sa podľa vyjadrenia lekára zo zranení, ktoré pri nehode utrpel, bude liečiť dva mesiace. „V predmetnej veci už dopravní policajti začali trestné stíhanie, a to veci prečinu ublíženia na zdraví. Miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania,“ dodala polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery z nehody.

OBRAZOM: Cyklista po zrážke s autom v Nemšovej utrpel ťažké zranenia
5
Galéria

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM