Kultúra

Top 10 júlových podujatí v Trenčíne: Akčná nádielka zážitkov

Pohoda festival a mestské koncerty pod holým nebom sú iba výrez z toho, čo nás v tomto mesiaci čaká. Na čo sa ešte môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Top 10 júlových podujatí v Trenčíne: Akčná nádielka zážitkov
Foto: Jaroslav Dodok

Pohoda festival 2018

5. 7. – 8. 7., Letisko Trenčín

Najväčší a najznámejší multižánrový festival.

Hudobný piknik: Miriam Kaiser Trio

6. 7. o 19:00 hod., Átrium pod Mestskou vežou

Na prvom tohtoročnom Hudobnom pikniku predstaví spievajúca huslistka Miriam Kaiser svoj tretí album a na ňom nápaditú nežnú aj energickú hudbu a pôvabné texty. Na pikniku zahrá so svojou 2-člennou kapelou v neobyčajnom obsadení: husle, viola, violončelo a elektronika.

Farmársky jarmok

7. 7. od 8:00 – 12:00 hod., Mierové námestie

Tradičný farmársky jarmok s dobrým jedlom a príjemnou atmosférou.

Prechádzky mestom so sprievodcom: Mestské hradby

7. 7. o 16:00 hod., Kultúrno-informačné centrum, Mierové námestie

Právo vybudovať kamenné mestské hradby získalo mesto Trenčín na základe výsad od uhorského panovníka Žigmunda Luxemburského v roku 1412. Hradby prispeli k rozvoju mesta, obchodu, remesiel a bezpečnosti jeho obyvateľov. Udržiavanie hradieb však bolo finančne náročné. Ktorá časť mesta bola najskôr opevnená? Prečo boli hradby a opevnenie zrušené? Aká výbušnina bola použitá pri odstraňovaní mestského opevnenia?

Idiotape

8. 7. o 17:00, Mierové námestie

Festival Pohoda vysiela na námestie najväčšiu hviezdu kórejskej elektronickej hudby. Traja výnimoční muzikanti zo Soulu spájajú elektroniku s houseom, tradičnou kórejskou hudbou či rockom.

Longital Suita

13. 7. o 19:00, Átrium pod Mestskou vežou

Divotvorný a živelný koncert zahrajú spoločne skupina Longital a sláčikové kvarteto v aranžmánoch Sláva Solovica. Odznie strhujúca suita plná citu aj temperamentu, projekt prekračujúci hranice medzi alternatívnou a klasickou hudbou.

Divotvorba

14. 7. o 18:00 hod., GMAB

Projekt Divotvorba je priestor pre začínajúcich spisovateľov, ktorí by sa radi prezentovali pred publikom. Umožňuje im to nielen konfrontovať svoju tvorbu s inými autormi ale predovšetkým s ich vlastným prednesom pred divákmi. Príďte si vypočuť zaujímavé príbehy na nádvorie galérie.

Hudobný piknik: LadyMoon

20. 7. o 19:00 hod., Átrium pod Mestskou vežou

Trenčianska jazzová formácia otvorí bránu do vesmíru svojej obľúbenej hudby. Predstaví nielen vlastnú tvorbu, ale zaznejú aj inšpirácie svetovými menami jazzu a pohrajú sa aj so skladbami domácich autorov.

Slávnostná vernisáž Ora et Ars Skalka 2018

21. 7. o 15:00 hod., Kláštor na Veľkej Skalke

Prezentácia výtvarných a literárnych diel vytvorených počas medzinárodného výtvarno-literárneho sympózia za účasti autorov. 19 umelcov zo Slovenska, Čiech a Poľska pracovalo na svojich dielach od 18. do 24. júna v areáli najstaršieho pútnického miesta na Slovensku. Hudobným hosťom bude spevácky zbor Adoremus a mladá trenčianska speváčka Nina Kohoutová.

Divadlo: Príbehy hradného šaša / Teáter Komika

29. 7. o 16:00 hod., Átrium pod Mestskou vežou

Všakovaké príbehy šaša Porra z Trenčianskeho hradu vám všetkým vylepšia náladu. Taký šašo nie je len na parádu, iste oceníte jeho šašovskú snahu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM