Rôzne

Toto sme tu ešte nemali: Slovensko aj Trenčiansky kraj s korona rekordom

V súvislosti o ochorením COVID-19 sa na Slovensku opäť prepisovali rekordné čísla. Prispel k tomu takmer celý Trenčiansky kraj.

Ilustračný obrázok k článku Toto sme tu ešte nemali: Slovensko aj Trenčiansky kraj s korona rekordom
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Vo štvrtok 24. septembra na Slovensku pribudlo 419 nakazených novým koronavírusom. Tretí deň za sebou sa tak vytvoril rekord v počte prírastkov ochorenia za deň. Ich celkový počet tak stúpol na 8048. Laboratóriá otestovali 5540 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 58 pacientov. V súvislosti s novým koronavírusom nepribudlo žiadne úmrtie. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe.

Nové prípady

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky na sociálnej sieti oznámilo, že pozitívne testovaných bolo 224 žien a 195 mužov, ktorí sú vo veku od jedného do 92 rokov. Najviac nových prípadov bolo v okresoch Bratislava (54), Námestovo (45) a Tvrdošín (26).

Trenčiansky kraj k novému rekordu prispel 41 prípadmi, čo je tretí najnižší počet medzi krajmi. Lenže nárast bol v každom okrese v kraji okrem Nového Mesta nad Váhom – Prievidza (14), Trenčín (10), Ilava (6), Bánovce nad Bebravou, Myjava, Partizánske (po 3), Považská Bystrica a Púchov (po 1).

Ide o najvyšší počet okresov (8) s prírastkom v našom kraji za jeden deň.

Údaje z kraja

V Trenčianskom kraji sa doteraz podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií vyskytlo 968 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 284 z okresu Prievidza, 273 z okresu Trenčín, 84 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 83 z okresu Bánovce nad Bebravou, 65 z okresu Ilava, 56 z okresu Považská Bystrica, 49 z okresu Partizánske, 41 z okresu Púchov a 30 z okresu Myjava.

Veľká časť z nich je však už vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM