Filip Chudý Krimi

Tragédia v susednom okrese: Autobus prešiel ležiacu ženu, jedna vec je zarážajúca

V susednom okrese sa odohrala tragická nehoda, pri ktorej autobus prešiel chodkyňu. Čítajte opis od mužov zákona.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v susednom okrese: Autobus prešiel ležiacu ženu, jedna vec je zarážajúca
2
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Vo večerných hodinách 2.októbra sa stala na ceste I/61 v katastri obce Brunovce, okres Nové Mesto nad Váhom smrteľná dopravná nehoda. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička.

K dopravnej nehode malo podľa jeho slov dôjsť tak, že 58-ročná žena z okresu Nové Mesto nad Váhom v tmavom oblečení, bez reflexných prvkov z doposiaľ nezistených príčin ležala na ceste v pravom jazdnom pruhu.

„Vodič autobusu jazdiaci od obce Brunovce do obce Horná Streda následne narazil do ležiacej chodkyne bez reflexných prvkov. Pri dopravnej nehode neznáma chodkyňa utrpela ťažké zranenia, ktorým v nemocnici podľahla,“ povedal krajský policajný hovorca.

Ako ďalej uviedol, vodič autobusu bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom a dopravná nehoda je v štádiu šetrenia.

Polícia ďalej varuje účastníkov cestnej premávky, že chodci sú najzraniteľnejšími účastníkmi cestnej premávky, pričom podceňujú reflexné prvky na oblečení. „Neuvedomujú si, že vodič ich často uvidí, až keď je neskoro. Aj reflexný pás môže zachrániť váš život, aj keď sa možno nehodí k topánkam či kabelke. Okrem toho je nutné predvídať, prechádzať cez cestu na miestach na to určených, vyhýbať sa rizikovým úsekom, nepreliezať zábradlia a neriskovať. Deti sú hravé a páčia sa im farby. To by mali využiť ich rodičia. Pri kúpe oblečenia, školskej tašky či vaku myslieť okrem účelnosti aj na bezpečnosť, čo znamená ich viditeľnosť na cestách,“ doplnil Kudlička.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Prinášame aj policajné zábery z miesta tragédie.

Autobus prešiel ležiacu ženu: FOTO z miesta tragédie
2
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM