Filip Chudý Rôzne

Treba sa pripraviť: Autobusov v Trenčianskom kraji bude premávať menej

Život v našom kraji sa spomaľuje, pričom premávať bude aj menej autobusových spojov. Zavádza sa toto opatrenie.

Ilustračný obrázok k článku Treba sa pripraviť: Autobusov v Trenčianskom kraji bude premávať menej
31
Galéria

Spoločnosť SAD Trenčín informovala o tom, že na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu SR a rozhodnutia samospráv prijíma ďalšie preventívne opatrenia, ktoré by mali zabrániť šíreniu infekcie koronavírusu.

Kým do utorka 17. marca premávala prímestská autobusová doprava ako počas prázdnin, od stredy 18. marca bude počas pracovných dní premávať ako počas soboty s posilnením niektorých spojov.

S ochranou tváre

SAD Trenčín na svojej stránke ďalej informuje, že počas nediel a sviatkov je cestovný poriadok bez zmeny. Diaľková linka z Trenčína do Banskej Bystrice od 17. marca nepremáva.

V záujme ochrany zdravia sa zakazuje cestujúcim vstúpiť do autobusov bez použitia rúška, prípadne šálu, šatky alebo iného prekrytia úst a nosa.

Plaťte kartou

Spoločnosť zároveň vyzýva k bezhotovostnej platbe. „Uprednostnite platbu cestovného mestskými a dopravnými kartami pred hotovosťou. V prípade platby v hotovosti si pripravte presnú sumu. Na dobíjanie kreditu využívajte e-shop na stránke SAD Trenčín,“ oznámili.

Zároveň prosia cestujúcich, aby sa voči vodičom i voči sebe vzájomne správali ohľaduplne, zodpovedne a zároveň ostražito a s pokojom. „Žiadame cestujúcich, aby nepoužívali na sedeniu prvú radu sedadiel za vodičom (sedadlá 1, 2, 3, 4). Žiadame chorých s prejavmi nádchy a kašľa, aby nenastupovali do autobusov a chránili tak zdravie ostatných občanov a vodičov autobusov,“ dodali.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM