Marek Vatraľ Rôzne

Trenčania, dočkali sme sa: Mierové námestie prešlo krstom! FOTO

Otvorenie Mierového námestia vylákalo do ulíc stovky ľudí. Pozrite, ako to v centre nášho mesta vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania, dočkali sme sa: Mierové námestie prešlo krstom! FOTO
26
Galéria
Foto: Marek Vatraľ

Slávnostné otvorenie zrekonštruovaného Mierového námestia, ktorého obnova trvala niečo vyše roka, vylákalo v sobotu 19. mája do ulíc množstvo ľudí nielen z Trenčína a okolia. Vydarené slnečné počasie taktiež prispelo k nezameniteľnej atmosfére, ktorá na spomínanom námestí vládla od ranných hodín.

Všade navôkol rezonovala nevtieravá pohodová nálada. V podobnom duchu pretrvávala prakticky do neskorého večera. Punc príjemnej idyly dotvárala aj Noc múzeí a galérií, ktorá prebiehala paralelne so zmieňovanou slávnosťou.

Mnohí návštevníci nenápadne pulzovali medzi Mierovým námestím, Galériou Miloša Alexandra Bazovského a Trenčianskym hradom, kde prebiehali mnohé zaujímavé aktivity či už v podobe konkrétnych výstav, alebo iných atrakcií. Stačilo si už len vybrať. Nemalý záujem vzbudzovala u ľudí aj nová, koncepčne a originálne navrhnutá fontána v strede námestia, ktorá sa tešila zaslúženému obdivu deti a dospelých.

Foto: Marek Vatraľ

Samotné otvorenie námestia sprevádzal od samého začiatku program, ktorý pred vynovené pódium pritiahol obrovské množstvo ľudí. V spleti jednotlivých žánrov si prišli na svoje nielen deti v podobe pripraveného muzikálu Studňa lásky, ale aj náročnejší diváci, ktorí sa bez váhania započúvali do svetovo známych diel klasickej hudby v podaní Komorného orchestra mesta Trenčín a Slovenského komorného orchestra Bratislava. Večerný program zavŕšilo vystúpenie elitnej slovenskej speváčky Márie Čírovej.

Pozrite si aj fotogalériu zo slávnostného otvorenia Mierového námestia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia.

Foto: Ilustračné

V obrazoch: Otvorenie Mierového námestia
26
Galéria
Foto: Marek Vatraľ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM