Futbal

Trenčania lídra nezastavili: Igor Šemrinec to zhodnotil vecne

Dunajská Streda zostala vo Fortuna lige naďalej stopercentná, pričom ju nezastavil ani Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania lídra nezastavili: Igor Šemrinec to zhodnotil vecne
Zdroj: TASR

Futbalisti Dunajskej Stredy si udržali stopercentnú ligovú bilanciu aj po 8. kole najvyššej slovenskej súťaže. V nedeľnom domácom stretnutí Fortuna ligy zdolali AS Trenčín 3:1. Na čele tabuľky majú osembodový náskok pred Slovanom Bratislava, pričom sú jediný nezdolaný tím v tejto sezóne.

Trenčín mohol na Žitnom ostrove zvíťaziť, ale mužstvo svoje šance premárnilo, navyše premárnili aj jedenástku v prvom polčase za stavu 1:1. „Prvých 20 minút nebolo ideálnych, Trenčín hral dobre. Je to dobré mužstvo, ofenzívne. Som rád, že sme sa dostali do zápasu. Mali sme trochu šťastie, že nedali penaltu, ale to patrí k futbalu. Druhý polčas sme hrali dobre a kontrolovali sme priebeh. Aj vďaka červenej karte hostí. Sme šťastní za víťazstvo,“ zhodnotil zápas stopér DAC Dominik Kružliak.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Podľa brankára Trenčína Igora Šemrinca bol kľúčový moment zápasu nepremenená šanca a následný premárnený pokutový kop: „Tá fáza, keď sme dostali gól na 1:1. Mohli sme ísť do vedenia a potom sme nedali penaltu. vzápätí sme dostali gól, takže táto fáza stretnutia bola rozhodujúca, a potom tá červená karta. Snažíme sa byť pozitívni, tri zápasy sme neprehrali, postúpili sme v pohári. Prehrali sme, ale predtým sme tu mali víťazné zápasy. Ja som sa sem tešil, veril som, že my môžeme tí, ktorí dokážeme zdolať lídra. Škoda, že sme nezvládli zlomové momenty.“

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM