Hokej

Trenčania nesplnili cieľ: Kde vidia problém Branko Radivojevič a Tomáš Starosta?

Banskobystričania chcú v Trenčíne ukončiť sériu. Starosta hovorí o nádeji, nevzdáva sa ani Radivojevič.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania nesplnili cieľ: Kde vidia problém Branko Radivojevič a Tomáš Starosta?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili aj v druhom domácom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy nad Trenčínom. Po stredajšej výhre 3:2 zaknihovali vo štvrtok o jeden gól viac a po výsledku 4:2 sa v sérii hranej na tri víťazstvá vedú 2:0.

Dôležité striedania

„Začali sme lepšie ako včera. Prvá tretina bola vcelku vyrovnaná. V druhej tretine sme mali znovu navrch. Tak včera ako i dnes sme hrali v strednom dejstve veľmi dobre. Je to hlavne o tom, kedy sa vystrieda. Tím, ktorý sa bráni, nemôže striedať, lebo má ďaleko striedačku. Snažili sme sa byť v držaní puku v útočnej tretine a keď sa nám podarilo k tomu ešte aj prestriedať a súperovi nie, tak jeho hráči boli už unavení. Z toho sme ťažili,“ uviedol tréner Banskej Bystrice Antti Karhula.

„V tretej tretine sme dali tretí gól a asi o ten jeden gól sme boli lepší. Na konci stretnutia sme to iba vyšperkovali do prázdnej bránky štvrtým gólom. Séria nie je po dvoch výhrach ešte rozhodnutá v náš prospech. Ideme do Trenčína v sobotu opäť zabojovať a s cieľom vyhrať,“ doplnil Karhula.

Plány nevyšli

Trenčania cestovali pod Urpín s cieľom aspoň jeden z dvoch zápasov vyhrať a doma cez víkend sériu uzavrieť postupom do štvrťfinále play off. Plány im nevyšli, čo po druhej prehre priznal i trenčiansky kouč Branko Radivojevič:

„Nesplnili sme cieľ. Chceli sme v Banskej Bystrici aspoň jednu výhru. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo.

Dnes sme podali oveľa lepší výkon ako včera. Musíme sa však vyvarovať individuálnym chybám. Domáci boli trpezlivejší. Do tretej tretiny sa išlo tak v prvom ako i v tomto druhom zápase za stavu 2:2. My sme urobili veľkú chybu, ktorú bystrickí hokejisti potrestali a už sme na to nedokázali odpovedať. Boli sme oproti strede lepší na puku, vypracovali si viac šancí, dobre sme si rozobrali presilovky, chalani ich zvládli dobre, dali v nich dva góly. Žiaľ nestačilo to.“

Správy z Trenčína a okolia

Neskladajú zbrane

Hokejisti spod hradu Matúša Čáka neskladajú zbrane. Sezónu nechcú cez víkend ukončiť prehrou na vlastnom ľade. „Nevešiame hlavy. Musíme počas piatka zregenerovať a dobre sa pripraviť na sobotu, rozobrať si určité veci. Banská Bystrica potrebuje tri víťazstvá,“ vyjadril sa tréner Dukly.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„My ideme domov a sústredíme sa momentálne iba na ten najbližší zápas, ktorý potrebujeme za každú cenu vyhrať. Ja verím, že ho zvládneme a prídu nás doma i ľudia povzbudiť. Chceme sa ešte do Banskej Bystrice vrátiť na piaty zápas tejto série,“ zdôraznil Radivojevič.

Viac správ zo Slovenska

Problém podľa Starostu

Trenčania túžili v Banskej Bystrici vyhrať aspoň jeden z dvoch zápasov. Nepodarilo sa im to. Príčiny hľadal kapitán Dukly Tomáš Starosta: „Máme problém v druhých tretinách. Striedačka je ďaleko, súper nás zatlačí a my sme potom pod tlakom. Po prvej tretine to bolo v druhom zápase dobré, viedli sme 1:0, všetko bolo v poriadku, no v druhej sme sa dostali pod tlak a súper vývoj otočil.

Aj keď sme vyrovnali na 2:2, tak v tretej tretine sme vyrobili zbytočnú a hlúpu chybu, ktorá sa v takýchto play off zápasoch trestá. Tešia nás aspoň presilovky, v ktorých sa trápime celú sezónu. Išli sme však do Banskej Bystrice s tým, že si aspoň jedno víťazstvo odnesieme. Bohužiaľ, prehrávame v sérii 0:2, hoci sme odohrali oba vyrovnané zápasy. Nedokázali sme však ani jeden zápas dotiahnuť do víťazného konca.“

Skúsený 40-ročný obranca sa vynasnaží pred sobotou ako správny hráčsky šéf kabíny zburcovať svojich spoluhráčov, aby odvrátili postup Bystričanov. „Na postup sú potrebné tri víťazstvá. Vraciame sa domov, stále je tu nádej. Už v sobotňajšom zápase budeme mať nôž na krku. Ak chceme sériu predĺžiť, musíme v ďalších zápasoch iba víťaziť. Hlavy neskladáme. Každý vie, čo má robiť, každý z nás musí odovzdať zo seba maximum, iba tak budeme úspešní. Treba sa hlavne upokojiť a v domácich zápasoch zjednodušiť hokej, tlačiť sa viac do bránky,“ prízvukuje Starosta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM