Rôzne

Trenčania, povedzte to svojim rodičom: O kartu na benefity a zľavy je záujem

Mesto Trenčín vydalo v minulom roku 266 kariet pre seniorov. V ich vydávaní sa pokračuje. Takto sa k nej môžete dostať.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania, povedzte to svojim rodičom: O kartu na benefity a zľavy je záujem
Zdroj: TASR

Trenčianska radnica vydala v minulom roku dôchodcom s trvalým bydliskom v meste 266 kariet pre seniorov. Cieľom samosprávy je poskytnúť trenčianskym seniorom benefity a zľavy na tovary a služby v meste.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, nárok na vydanie karty má občan starší ako 60 rokov s trvalým pobytom v meste Trenčín, ktorý je poberateľom predčasného, starobného alebo invalidného dôchodku.

Mesto pokračuje vo vydávaní kariet aj v tomto roku. Žiadosť o vydanie karty je k dispozícií v klientskom centre na mestskom úrade

„Vyplnenú žiadosť treba odovzdať v klientskom centre spolu s aktuálnou fotografiou s rozmermi tri krát 3,5 centimetra a poplatkom jedno euro na krytie nákladov spojených s vydaním karty. Pri podávaní žiadosti o vydanie karty je potrebné preukázať sa dokladom totožnosti,“ priblížila hovorkyňa.

Žiadosť o vydanie karty môžu podľa nej seniori podať aj prostredníctvom splnomocnenej osoby. Karta bude vydaná približne o dva týždne. Vďaka karte môžu seniori so zľavami využívať vybrané služby v oblasti kultúry, športu, relaxu, zdravia, stravovania a podobne. Od mája 2010, keď mesto projekt kariet seniorov spustilo, ich radnica vydala 3879.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM