Správy Samospráva

Trenčania, toto číslo vás dostane: Koľko ton sa vyzbieralo v jesennom upratovaní?

Vskutku pozoruhodné číslo. Skúste si pred prečítaním tipnúť, koľko to bolo ton.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania, toto číslo vás dostane: Koľko ton sa vyzbieralo v jesennom upratovaní?
Zdroj: TASR

Počas jesenného upratovania sa v minulom roku vyzbieralo v Trenčíne viac ako 300 ton odpadu. Počas ôsmich sobôt od konca septembra do polovice novembra vyzbierali na 84 stanovištiach v Trenčíne 120 kontajnerov s objemným odpadom a 90 kontajnerov s biologicky rozložiteľným odpadom.

Ako informovala Zuzana Čachová zo stavebného útvaru trenčianskej radnice, zber počas jesenného upratovania koordinovali pracovníci spoločnosti Marius Pedersen, ktorí zabezpečovali, aby nedošlo k miešaniu jednotlivých zložiek odpadu, znehodnocovaniu biologicky rozložiteľného odpadu, prípadne aby do kontajnerov neboli umiestňované nepovolené druhy odpadov.

Celkovo sa vyzbieralo 314,56 ton odpadu, z toho 162,2 tony objemného odpadu a 140,37 ton biologicky rozložiteľného odpadu, ktorý zhodnotili v kompostárni. Nebezpečné odpady dočasne uložili v skladoch nebezpečných odpadov na Zlatovskej ulici a následne odviezli na zhodnotenie a zneškodnenie.

Trenčania zozbierali aj takmer šesť ton vyradených elektrických a elektronických zariadení, takmer päť ton obalov obsahujúcich nebezpečné látky, viac ako jednu tonu vyradených zariadení obsahujúcich chlórfluórované uhľovodíky, 0,11 tony olejov a tukov, 0,111 tony ostatných nebezpečných odpadov. Celkové náklady na jesenné upratovanie boli 4964 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM