Filip Chudý Rôzne

Trenčania, výborná správa: MHD bude dočasne zadarmo

Európsky týždeň mobility prináša v MHD Trenčín cestovanie zadarmo. Pozrite si všetko, čo k tomu treba vedieť.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania, výborná správa: MHD bude dočasne zadarmo
Zdroj: SAD Trenčín

V rámci Európskeho týždňa mobility (16.09.2019 – 22.09.2019) dochádza k dočasnej zmene Tarify MHD v Trenčíne. Informoval o tom SAD Trenčín na svojej stránke. Ide o tieto zmeny:

1. Cestovné a dovozné pre cestujúcich MHD je 0,– € bez ohľadu na skutočnosť, či v súlade s platným Cenníkom MHD a platnou Tarifou je cestujúci povinný uhradiť základné jednorazové cestovné alebo je oprávnený zakúpiť si zľavnený cestovný lístok, a to v prípade, ak sa cestujúci preukáže osvedčením o evidencii vozidla časť I alebo osvedčením o evidencii vozidla časť II (technický preukaz)

2. Dopravca nebude vydávať papierové cestovné lístky a rovnako tak cestujúci nebude povinný označiť si elektronický cestovný lístok, a to tak pri jednorazovom cestovnom, ako aj časovom predplatnom lístku v prípade, ak sa cestujúci pri kontrole cestovných lístkov bude vedieť preukázať osvedčením o evidencii vozidla časť I alebo osvedčením o evidencii vozidla časť II (technický preukaz)

3. Zmena Tarify sa nevzťahuje na nočné spoje

SAD Trenčín Ďalej uvádza, že povolený bude nástup všetkými dverami. V prípade, ak sa cestujúci nepreukáže osvedčením o evidencii vozidla a nebude tarifne vybavený, budú pracovníci Prepravnej kontroly postupovať štandardným spôsobom (udelia sankciu).

Držiteľom časových predplatných lístkov nevzniká za uvedené obdobie žiadna kompenzácia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM