Krimi

Trenčianska jednotka postrachom zdrogovaných vodičov: Rovno priznali pervitín

Pohotovostná motorizovaná jednotka z Trenčína opäť ukázala, že vodiči jazdiaci pod vplyvom návykových látok sa musia mať pred nimi na pozore.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska jednotka postrachom zdrogovaných vodičov: Rovno priznali pervitín
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína odhalili v Dubnici nad Váhom dvoch vodičov z okresu Ilava, ktorí jazdili na autách pod vplyvom drog. O tom, aký trest muži vo veku 20 a 30 rokov dostanú, rozhodnú výsledky lekárskeho vyšetrenia. Informovala o tom v nedeľu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

„U vodičov bola dychová skúšku negatívna, avšak obaja javili známky požitia psychotropných látok. Policajti na miesto privolali ďalšiu hliadku a vodičov sa opýtali, či požili iné návykové a psychotropné látky. Obaja sa priznali, že nedávno užili pervitín. Kedy to bolo naposledy si však už nepamätali,“ uviedla polícia.

Vodiči sa podrobili lekárskemu vyšetreniu. Výsledky orientačného skríningového vyšetrenia vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne u staršieho z dvojice boli pozitívne na metamfetamín, amfetamín a extázu, mladší mal nález pozitívny na amfetamín, metamfetamín a THC. Policajti mužom zadržali vodičský preukaz a zakázali im ďalšiu jazdu.

„V nemocnici vodičom odobrali biologický materiál na bližšie skúmanie, ktoré určí, či sa dopustili priestupku alebo trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obom za jazdu pod vplyvom omamných a psychotropných látok určite hrozí postih,“ dodala polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite aj policajné zábery z prípadu.

FOTO: Polícia odhalila v Dubnici nad Váhom dvoch vodičov pod vplyvom drog
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM