Filip Chudý Krimi

Trenčianska polícia odhalila dílera marihuany: Mladosť môže stráviť vo väzení

Muž z okresu Trenčín mal neoprávnene prechovávať marihuanu, ktorý mal mať nielen pre vlastnú potrebu, ale ju aj predávať ďalším.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska polícia odhalila dílera marihuany: Mladosť môže stráviť vo väzení
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Kriminalisti z Trenčína odhalili dílera, informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková. „Muž z okresu Trenčín mal neoprávnene prechovávať marihuanu. Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu bola v sušenom rastlinnom materiáli zistená prítomnosť účinnej látky tetrahydrokana­binolu v množstve, ktoré je spôsobilé po aplikovaní ovplyvniť psychiku užívateľa,“ doplnila.

„Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť 825 bežných jednotlivých dávok drogy,“ pripojila krajská policajná hovorkyňa.

Muž mal podľa mužov zákona drogu prechovávať pre vlastnú potrebu, ale aj predávať ďalším užívateľom. „Voči 24-ročnému mužovi trenčiansky vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a zároveň podal podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby,“ oznámila Adámiková.

„V prípade preukázania viny hrozí v zmysle zákona obvinenému trest odňatia slobody v trvaní 10 až 15 rokov,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM