Samospráva

Trenčianska radnica opäť rozšírila svoje služby: Myslí aj na znevýhodnených

Na Mestskom úrade v Trenčíne obnovili službu online tlmočníka pre nepočujúcich. Takto to funguje.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska radnica opäť rozšírila svoje služby: Myslí aj na znevýhodnených
Zdroj: Mesto Trenčín

Trenčianska radnica obnovila službu online tlmočníka pre nepočujúcich. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Online tlmočník

„Nepočujúcim a sluchovo postihnutým občanom pomáha v dorozumievaní sa s pracovníkmi klientskeho centra a matriky mestského úradu v Trenčíne online tlmočník. Službu sme na základe zmluvy mesta s Centrom bezbariérovej komunikácie opäť spustili 15. júna,“ informovala hovorkyňa.

Dorozumievanie podľa nej prebieha prostredníctvom tlmočenia hovoreného slova do posunkovej reči, alebo vďaka prepisu hovoreného slova do písaného textu. Tlmočník, nepočujúci klient a pracovník úradu sú v spojení cez tablet, ktorý podľa potreby zobrazí buď prepis textu alebo text pretlmočený do posunkovej reči.

Správy z Trenčína a okolia

Platí to mesto

„Tablet je k dispozícii v klientskom centre a na matrike. Občan so sluchovým postihnutím tak už pri vybavovaní vecí na úrade nepotrebuje mať so sebou aj svojho tlmočníka. Služba, ktorú platí mesto, je jednou zo snáh o debarierizáciu trenčianskej radnice,“ doplnila Ságová.

Službu online tlmočníka pre nepočujúcich a sluchovo postihnutých spustilo mesto Trenčín v auguste minulého roka, v decembri ju v súvislosti s protipandemickými opatreniami dočasne pozastavili.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM