Hokej

Trenčianska radosť v predĺžení: Hrdinom sa stal Ackered

Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili v 17. kole Tipos extraligy nad HC Nové Zámky 5:4 po predĺžení. Rozhodol po sóle Ackered.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska radosť v predĺžení: Hrdinom sa stal Ackered
6
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčania začali proti tímu z vrchných poschodí tabuľky aktívne. Už v prvom striedaní sa v šanci ocitol Drew Shore, ale Kiviaha neprekonal. V 6. minúte Västilä našiel pred bránkou na pravom kruhu Giľáka, ktorý nenašiel priestor na prestrelenie Valenta. O jediný gólový moment sa v prvej dvadsaťminútovke postarali domáci. V 14. minúte počas presilovej hry o dvoch hráčov Aldersonovi dobre nesadil puk. Odrazil sa k Ackeredovi, ktorý prestrelil gólmana.

V úvode prostrednej časti hry sa hral vyrovnaný hokej. V 27. minúte potiahol puk po krídle Hecl. Prihral na opačnú stranu, kde sa po dorážke presadil Chromiak. Zdalo sa, že domáci majú nakročené za víťazstvom. V polovici stretnutia Drew Shore neprekonal Kiviaha a udreli hostia. V presilovej hre sa presnou strelou z ľavého kruhu prezentoval Holovič. Aktivita hostí naberala na intenzite. V 35. minúte Valent vyrazil strelu Romana iba pred seba a Bajtek ponad ležiaceho brankára vyrovnal. V závere druhej tretiny sa dokonca Nové Zámky dostali do vedenia. Rozhodca signalizoval vylúčenie hráča Dukly, Giľak poslal krížky pas na Holoviča, ktorý prekonal presúvajúceho sa Valenta.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Úvod poslednej tretiny patril Trenčínu. Hecl prihral rozbehnutému Stachovi, ktorý šiel sám na brankára a bekhendovým zakončením vyrovnal. Domáci sa z nerozhodného stavu netešili dlho. Už o štyri minúty Valent vyrazil ľahkú Bajtekovu strelu. Obrana nepokryla Rogoňa, ktorý ponad bezmocného brankára skóroval. V závere zápasu sa domácim podarilo poslať stretnutie poslať do predĺženia. Bokrošovu strelu Kiviaho neudržal a puk do siete dorazil Kettunen.

V predĺžení rozhodol už po 30 sekundách Ackered. Ten zobral zodpovednosť na seba, prekorčuľoval celé klzisko a strelou spoza obrancu zabezpečil Trenčínu dva body.

Sumár

Trenčín – Nové Zámky 5:4 pp (1:0, 1:3, 2:1 – 1:0)

Góly: 14. Ackered (Alderson, N.Shore), 27. Chromiak (Hecl, Stacha), 41. Stacha (Hecl, Bokroš), 57. Kettunen (Bokroš, Valach), 61. Ackered (N. Shore) – 32. Holovič (Drtina, Giľák), 35. Bajtek (Obdržálek), 39. Holovič (Roman, Giľák), 45. Rogoň (Jurík) Vylúčení na 2 min: 6:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, hralo sa bez divákov. rozhodovali: Snášel, Baluška – Kacej, Durmis

Trenčín: Valent – Lemcke, Ackered, T.Bokroš, Stacha, Rajnoha, E.Švec, Ilenčík, Honzer – D.Shore, N.Shore, Okuliar – Chromiak, Valach, Hecl – Alderson, Kettunen, Kukuča – Ferényi, J.Švec, Krajč
Nové Zámky: Kiviaho – P.Mikuš, Hain, Västilä, M.Roman, Ordzovenský, M.Drtina, Šeliga – Obdržálek, Seppänen, Bajtek – Okoličány, Holovič, Števuliak – J.Jurík, Embrich, Rogoň – Giľák, Ondrušek, S.Rehák

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM