Rôzne

Trenčianske átrium sa zmenilo na nepoznanie: Ideálne miesto na relax, FOTO

Átrium pod Mestskou vežou v Trenčíne otvorili pre verejnosť. Ponúka hracie prvky pre deti i oddychové miesta pre dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianske átrium sa zmenilo na nepoznanie: Ideálne miesto na relax, FOTO
Zdroj: Mesto Trenčín

Vynovené átrium pod Mestskou vežou v Trenčíne po kolaudácii otvorili pre verejnosť. Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, v átriu je k dispozícii niekoľko hracích prvkov pre deti.

Vodné „hračky“ bude zásobovať vodou vŕtaná studňa. Pred novým pódiom sú mobilné stoličky, ďalej od pódia pevné lavice v tvare vlnoviek a v ďalšej časti je na upravenej trávnatej ploche odpočinkové sedenie.

Väčší priestor sa vytvoril posunutím chodníka bližšie k stenám budov Farskej ulice. Bezbariérový chodník vedie až po úroveň do budúcna plánovanej nástupnej stanice výťahu na Brezinu.

„V letných mesiacoch mnohých poteší fontánka na pitie a aj osviežovače vzduchu. Autormi úspešného projektu sú architekti Peter Guga a Marek Guga. Mesto na túto investíciu získalo nenávratný finančný príspevok z eurofondov. Zvyšok doplatilo zo svojho rozpočtu. Všetky práce mali hodnotu viac ako 735 000 eur,“ uviedla hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako po novom vyzerá.

OBRAZOM: Vynovené átrium pod Mestskou vežou v Trenčíne je otvorené
9
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Viac správ zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM