Správy Samospráva

Trenčianski hasiči a záchrana jeleňov, to je ešte nič: Aj TOTO majú na konte!

Čo sa stalo s jeleňmi hneď potom, ako boli vyslobodené zo zajatia ľadu v priehrade? To však nieje jediná záchranná akcia našich hasičov.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianski hasiči a záchrana jeleňov,  to je ešte nič: Aj TOTO majú na konte!
1
Galéria
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Pred časom sme vás informovali o kurióznej záchrannej akcii jeleňov, ktorí uviazli v priehrade Svinica obce Svinná v okrese Trenčín po tom, ako sa pod nimi prelomil ľad.

Prostredníctvom ohlásenej žiadosti o pomoc boli na miesto udalosti povolaní štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Trenčína s dvomi zásahovými vozidlami, ktorí predviedli pohotový a obdivuhodný výkon.

Zatiaľčo sa jednému zvieraťu podarilo ešte pred príchodom záchranárov svojpomocne oslobodiť, druhé zostalo v priehrade uviaznuté.

Napriek tenkej vrstve ľadu sa hasiči k utrápenému jeleňovi prebrodili a postupne mu prerazili priechodnú cestu, čím mu bolo umožnené dostať sa na breh.

Na adresu spomínaných hasičov sa prostredníctvom článku, ktorý zaznamenal veľkú odozvu aj na sociálnych sieťach dostalo veľa pozitívnych reakcií. Mnohí ste sa nás v komentároch pýtali, čo sa so zvieraťom stalo ďalej. Na margo toho sme okamžite kontaktovali hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petríka, ktorý nás informoval, že „Zvieratá po tom, ako sa dostali na breh, samovoľne odbehli do lesa.“

Aj napriek tomu, že táto akcia mala z pohľadu mnohých čitateľov mimoriadne šťastný koniec, pre trenčianskych hasičov nebola v ničom výnimočná. Podobné situácie zažívajú pravidelne.

Podľa portálu Ministerstva vnútra museli hasiči koncom minulého roka, konkrétne 4. decembra v ranných hodinách zasahovať v záhrade na Partizánskej ulici v Trenčíne, kde uviazla v srnka v oplotení, z ktorého sa nedokázala vyslobodiť.

Ako je ďalej na webe uvedené,„Zasa­hujúci hasiči prostredníctvom kombinovaného náradia zábradlie bezpečne uvoľnili, srnku vytiahli a následne vypustili do voľnej prírody.“

Ako nás o tom informoval Marián Petrík, obdobných záchranných akcií so šťastným koncom majú trenčianski hasiči na konte oveľa viacej.

Koncom leta minulého roku napríklad zachraňovali koňa po páde do betónovej šachty o hĺbke dvoch metrov.

Pomocou popruhov a výškovej techniky postihnuté zviera napokon s prehľadom vyslobodili.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM