Filip Chudý Krimi

Trenčianski hasiči v akcii: Horelo na poľnohospodárskom družstve, FOTO

Požiar balíkov slamy pri obci Horňany si vyžiadal zásah hasičov z Trenčína, Bánoviec nad Bebravou a aj dobrovoľných hasičov.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianski hasiči v akcii: Horelo na poľnohospodárskom družstve, FOTO
6
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

Na poľnohospodárskom družstve pri obci Horňany (okres Trenčín) bol v nedeľu 29. marca po 14.00 h ohlásený požiar balíkov slamy. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík s tým, že na zásah boli postupne vyslaní šesti príslušníci HaZZ z Trenčína a Bánoviec nad Bebravou s tromi cisternovými vozidlami.  

„Po príchode hasičov na ohlásené miesto bolo zistené, že ide o požiar stohu o rozmeroch cca 25 × 10 metrov a cca 300 ks balíkov slamy. V blízkosti požiariska sa nachádzal senník, v ktorom bolo v balíkoch uskladnené ďalšie seno a slama, pričom hrozilo, že v dôsledku vetra sa požiar ďalej rozšíri,“ povedal Petrík.

Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili za účelom lokalizácie požiaru postupne päť hasebných prúdov. „Počas hasebných prác profesionálnym hasičom asistovali aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru z obcí: Bobot, Soblahov a Veľké Hoste,“ pripojil hovorca KR HaZZ v Trenčíne

Ako ďalej uviedol, po likvidácii požiaru, krátko po jedenástej hodine večer, bolo požiarisko skontrolované a miesto udalosti odovzdané členom DHZO. „Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ do­dal.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj zábery zo zásahu.

FOTO: Požiar balíkov slamy pri obci Horňany
6
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM